Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин почув від опозиції поки тільки "скавчання" і "повискування"

П'ятниця, 1 липня 2005, 21:19
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що справжньою опозицією в Україні може називатися лише Комуністична партія України.

Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу "Україна" у п'ятницю.

"Давайте будемо відверті, сьогодні опозицію представляє тільки Комуністична партія України", - сказав він.

На думку Литвина, всі інші політичні сили, "які скромно говорять про свою опозиційність, кажуть це таким чином, щоб залишити шанси домовитися з політиками, політичними силами, які представляють владу".

"Вони по природі своїй не можуть бути в опозиції", - відзначив спікер.

За словами Литвина, поки що нема "чіткої політичної лінії ні нової влади", і, відповідно, "ми не бачимо альтернативний позиції з боку тих, хто співвідносить себе з опозицією".

"Поки що йдуть з боку переможця войовничі переможні крики, а з боку тих, хто програв, - скавчання і повискування", - сказав він.

Відповідаючи на питання про своє ставлення до депутатів, які пішли працювати у виконавчу владу, не склавши із себе депутатських повноважень, Литвин сказав, що "ті люди, які сьогодні у владі, які визначають політичне обличчя і політичну лінію України", повинні в першу чергу демонструвати повагу до Конституції.

"Ті люди, які сьогодні працюють у структурах виконавчої влади, повинні негайно скласти депутатські повноваження", - заявив він.

У той же час, за словами Литвина, у нього не достатньо можливостей для того, щоб "змусити їх це зробити".

"За законом я можу звернутися до суду на депутатів. От я звернувся до суду з приводу сумісників, але суд у нас розглядає дуже довго ці процеси, тому що мова йде не про рядових громадян, відповідно, про тих людей, які мають можливість певним чином впливати на процеси, що відбуваються в країні", - відзначив він.

На думку Литвина, "це питання може розв’язати дуже швидко президент країни", до якого він "неодноразово звертався".

"Він може звільнити з роботи одного з таких сумісників. Наступного дня всі інші б визначилися", - заявив Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...