Катеринчук не може звільнити кадри Медведчука і просить у Ющенка повноважень

Субота, 2 липня 2005, 17:27
В Податковій адміністрації залишилося більшість кадрів, які працювали при старій владі.

Про це в суботу на зборах виборчого об'єднання "Наша Україна" розповів заступник податкової адміністрації Микола Катеринчук.

"Головне, чим я займаюсь – розводжу інтриги, які навколо мене створюють 80% тих людей, які залишились ще з часів минулої влади", - зазначив він.

"Мені не зрозуміло, як люди, які на мене робили компромат, їхні кумов’я зараз сидять і роблять кадрову політику. Мені не зрозуміло, як люди Сергія Медведчука зараз призначаються на якісь речі", - додав Катеринчук.

Він також розповів, що звернувся до президента з прохання чітко визначити його повноваження, щоб впливати на кадрову політику, пообіцявши при цьому не ставити кадри Катеринчука.

"Президент вимагає дій і в першу чергу у кадровій політиці. Я президенту кажу, що я можу бути неефективним, якщо я не впливатиму на кадрову політику", - зазначив Катеринчук.

Серед причин, чому старі кадри не звільненні, заступник голови ДПА зазначив, що люди ідуть у відпустку або на лікарняний і тому їх не можна звільнити.

Говорячи про три місяці своєї роботи, Катеринчук відзначив, що припинилися безпланові перевірки.

"Припинились "маски-шоу", безпідставні обшуки та наїзди на бухгалтерів. Ми виявили близько 60 мільярдів справ, які знаходяться в судах. Це є позови до ДПА, так і до держави. Це свідчить, що судова система є сьогодні паралізована в питаннях вирішення нагальних проблем і нам сьогодні треба змінити підхід до вирішення таких справ", - зазначив він.

Катеринчук також зазначив, що на сьогоднішній день вже порушено і передано в суд 40 кримінальних справ щодо хабарництва в ДПА. "Це найвищий показник у державі. До нього не підходить ні МВД, ні СБУ", - наголосив Катеринчук.

За його словами, чиновники ДПА звикли використовувати свою посаду для збагачення.

Спілкуючись з підприємцями, Катеринчук розповів про створення "податкового клубу", в який можна вносити свої пропозиції.

Серед його пропозицій Катеринчук згадав лист президенту відносно 15 кроків, які пропонував малий і середній бізнес для виходу з кризи після прийняття змін до бюджету, які стосувались спрощеного оподаткування.

Що стосується податкового кодексу, то заступник голови ДПА висловив сумнів, що він буде готовий до кінця року.

"Ми зараз виробляємо Податковий кодекс і я зараз бачу, що ми не встигаємо до кінця року зробити його достатньо логічним для того, щоб його пред’явити суспільству. Але вже розробили 12 законопроектів, передали в Кабінет міністрів і там уже йде робота, щоб ці законопроекти передати на розгляд Верховній Раді", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News