ТИМОШЕНКО ВИСТУПАЄ ЗА ЛІКВІДАЦІЮ ПОСЕРЕДНИКА, ПІДОЗРЮВАНОГО У КОРУПЦІЇ

Субота, 2 липня 2005, 18:39
Прем'єр Юлія Тимошенко виступає проти існування посередника між Україною і Туркменістаном у газових відносинах.

Про це вона сказала, коментуючи на прохання журналістів публікацію в "Дзеркалі тижня" стосовно корупційних підозр до кампанії "РосУкрЕнерго", яка зараз є посередником між Україною та Туркменістаном.

"Я особисто послідовно працюю, щоб ніяких посередників між Україною і Туркменістаном не було", - сказала Тимошенко.

"Якщо потрібна співпраця між Україною і Росією в питанні постачання туркменського газу, то така співпраця можлива, бо ми транспортуємо туркменський газ через територію Росії", - сказала вона.

"Але з боку України буде представлена тільки одна організація – "Нафтогаз України". І більше ніяких посередників", - додала Тимошенко.

"Нам не потрібно ніяких додаткових структур, щоб захистити інтереси України в співпраці з Росією і Туркменією, тільки "Нафтогаз", - підкреслила Тимошенко.

Як відомо, розслідуванням діяльності компанії "РосУкрЕнерго" займалася СБУ. До того на цьому напрямку працювала компанія "Еурал Транс Газ", яку підозрюють у зв'язках з Семеном Могілевичем, що перебуває у розшуку ФБР. Менеджери "Еурал Транс Газ" пізніше перейшли до "РосУкрЕнерго".

***

Тимошенко також повідомила, що на наступному Кабміні в середу буде розглянуто звіт глави "Нафтогазу" Олексія Івченка про забезпечення України газом. На питання, чи може бути рішення про його відставку, Тимошенко сказала: "Відповідь на це питання можна дати після засідання уряду".

Українська правда

Читайте також публікацію в "Дзеркалі Тижня":

УКРАЇНА: ГАМЛЕТІВСЬКИЙ ВИБІР

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування