Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко показала підписи кучмістів, готових підтримати уряд

Субота, 2 липня 2005, 18:54
Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що за ухвалення необхідних для вступу у Світову організацію торгівлі законів висловилося потрібне число фракцій.

За словами Тимошенко, уряд пропонує наступного вівторка проголосувати пакетами 14 законопроектів в рамках вступу до СОТ та 6 законопроектів стосовно іпотечного будівництва житла.

На прес-конференції в суботу Тимошенко продемонструвала журналістам дві постанови, завізовані лідерами фракцій.

"Я тримаю в руках пакет по житловому будівництву. Цю постанову внесли лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко, БЮТ Олег Білорус, Народної партії Ігор Єремєєв, "Демократичної України" Ігор Шаров, "Єдиної України" Богдан Губський, фракція, яку очолює Степан Гавриш, фракція "Регіони України" і лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук", - сказала Тимошенко.

"Тобто документ для початку потужного житлового будівництва підтримала достатня кількість фракцій", - сказала вона.

Стосовно пакету по СОТ, то, запевнила Тимошенко, його підписали "ті ж фракції, які підтримали пакет по житловому будівництву".

Тимошенко наголосила, що вступ до СОТ – "це безумовно позитивний крок, бо українські виробники отримають нові можливості".

На питання, чому пакети не підтримала Соцпартія, яка є членом уряду, Тимошенко сказала, що СПУ буде обговорювати своє голосування на засіданні фракції.

"Члени від Соцпартії працювали в робочій групі (з узгодження цих законопроектів), всі їх зауваження враховані в повному обсязі", - додала Тимошенко.

Вона додала, що для термінового розгляду на останньому сесійному тижні Кабмін вніс законопроект "про те, як урегулювати ситуацію на ринку цукру", який розробив представник Народної партії Ігор Єремєєв; законопроект про продуктові інтервенції у випадку виникнення дефіциту.

Також уряд вніс для термінового розгляду зміни в бюджет для виплати боргів шахтарям і суміжним галузям, що нагромадилися на 1 січня 2005 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування