Піскун хоче Стретовича собі в заступники, а той Піскуна – у відставку

Субота, 2 липня 2005, 22:22
Голова комітету Верховної Ради з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією Володимир Стретович підтвердив, що генпрокурор Святослав Піскун запропонував йому посаду свого першого заступника.

Про це він сказав на прес-конференції в Одесі, скликаній по завершенні виїзного засідання комітету ВР, повідомляє УНІАН.

Стретович сказав, що запрошуючи його на зустріч до Генпрокуратури, призначену на 5 липня, Піскун повідомив, що "свою пропозицію погодив з президентом Віктором Ющенком".

Однак, зауважив Стретович, "глава держави про це мене не повідомив. Тому продовження розмови щодо переходу на роботу в Генеральну прокуратуру можливе лише після перемовин з президентом".

Разом з тим, Стретович підтверджує, що "після того, як було опубліковано розмову Святослава Михайловича з Віктором Михайловичем (Пінчуком), я сказав, що він не може бути генеральним прокурором України апріорі. Тому вважаю, що він має подати у відставку, щоб зберегти своє обличчя".

Однак, зауважив голова парламентського комітету, "поки що цього не бачимо".

"Хоч я переконаний, що Генпрокуратура починає програвати позиції при такому нинішньому керівництві, оскільки необхідне посилення інструментального впливу на правопорядок у країні, ретельнішого нагляду за законністю, з урахуванням сучасних підходів керівництва держави", - сказав Стретович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування