Партія Ющенка любить Мороза й чекає його в блоці

Неділя, 3 липня 2005, 14:52
Глава фракції "Наша Україна" у парламенті Микола Мартиненко не виключає, що Соцпартія Олександра Мороза приєднається до передвиборного блоку "Нашої України".

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Київський телеграф", опублікованому в суботу.

"Ми довго чекали Сан Санича під час президентської кампанії й він, зрештою, приєднався до "Нашої України". Ми й зараз очікуємо, що Соцпартія приєднається до нас за кілька місяців до дня парламентських виборів", - сказав Мартиненко.

"Ми Сан Санича поважаємо й любимо, але не розуміємо. Сам Мороз і його оточення сьогодні обрали незрозумілу тактику: ми не у владі, ми поруч із нею. Дуже двозначна позиція, особливо якщо врахувати, що ряд ключових міністерських постів віддані представникам СПУ, губернатори декількох провідних областей - теж соціалісти", - сказав депутат.

"У мене складається враження, що соціалісти й Мороз поки перебувають у стадії пошуку: що робити? Куди йти? Але ми його чекаємо й готові з ним працювати", - підкреслив він.

Мартиненко також пообіцяв, що з його фракцією не буде проблем при голосуванні документів для вступу у СОТ. "З нашою фракцією проблем не буде", - сказав представник "Нашої України".

"Думаю, ми повинні зробити все можливе й неможливе, щоб до кінця сесії проголосувати за пакет документів по СОТ", - відзначив він.

"Я не можу при цьому не критикувати уряд, оскільки відповідні законопроекти були подані Кабміном із запізненням, ряд проблемних питань не був погоджений із фракцією, ніхто не намагався навіть шукати компромісних підходів. Але, проте, впевнений, що ми встигнемо все зробити в позначений строк", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про включення Віктора Ющенка першим номером списку партії "Народний Союз Наша Україна" на виборах, Мартиненко сказав: "Я допускаю, що на чолі списку буде Віктор Андрійович. Але ще раз повторю - до вирішення даного питання ми підійдемо восени".

"Обговорювати склад списку ми сьогодні не можемо, як не могли говорити під час президентських виборів про розподіл посад у системі виконавчої влади", - пояснив він.

"Якби ми тоді почали ділити портфелі, то програли б кампанію. Аналогічна ситуація спостерігається й сьогодні: якщо ми раптом почнемо розподіляти місця в списку, то можемо зірвати вибори в парламент-2006", - підкреслив Мартиненко.

Він також підтвердив, що питання про його участь у виборах мера Києва "скоріше за все, вирішиться восени". "Поки ухвалювати рішення з даного приводу ніхто не буде", - сказав Мартиненко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування