Тарасюк домовиться, щоб українці й росіяни ходили один до одного

Неділя, 3 липня 2005, 19:12
Міністр закордонних справ Борис Тарасюк на черговій зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим збирається підняти питання про удосконалення україно-російського кордону.

Про такий намір український міністр заявив у неділю в Луганську, де він знаходиться з робочою поїздкою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тарасюк вважає, що необхідно прискорити процес підписання договору про спрощення і порядок перетину україно-російського кордону.

"Це те, що вимагає першочергової уваги. Адже мова йде про громадян і України, і Росії, які вже звикли поколіннями ходити один до одного, і наші держави повинні зробити все для того, щоб незручності під час перетину кордону були мінімальними", - додав міністр.

Тарасюк висловив співчуття, що за 14 років незалежності України і Росії так і не з'явилися нормально обладнані ділянки кордону між державами.

"У даний час у держави немає в достатній кількості коштів для того, щоб облаштувати україно-російський кордон довжиною 2000 кілометрів по суші", - сказав він.

"У той же час, є добра воля з боку ЄС, який уже кілька років надає допомогу Україні в облаштуванні україно-російського й україно-білоруського кордонів", - повідомив Тарасюк.

Коментуючи підписання Партією регіонів і партією "Єдина Росія" договору про міжпартійне співробітництво, Тарасюк сказав, що російські політичні сили в Україні підтримували і продовжують підтримувати тих політиків, які не користувалися і не користуються підтримкою українського народу.

"Я нічого дивно не бачу в таких контактах, тим більше, що ця подія не має дуже великого значення. Це їхній вибір", - підкреслив Тарасюк.

У той же час, голова Луганської облдержадміністрації Олексій Данилов під час зустрічі з Тарасюком повідомив, що за останні 4 роки в шахтарів Луганської області вкрали 52,5 илн. тонн вугілля.

За словами Данилова, у Луганськом регіоні працювали налагоджені схеми. "По цих схемах при повному ігноруванні владних структур вугілля, підняте важкою працею гірників, уводилося в тінь", - відзначив Данилов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування