Янукович не візьме Кучму в опозицію й думає, що Чорновола поважають на Заході

Неділя, 3 липня 2005, 21:52
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович не підтримує стосунків з екс-президентом Леонідом Кучмою.

В ефірі каналу УТ-1 у неділю ввечері він сказав, що бачився з Кучмою минулого року.

На питання журналіста, чи означає це, що не може бути й мови про включення екс-президента до партійного списку, Янукович відповів: "Ми не співпрацюємо".

Коментуючи призначення Василя Хари керівником виборчого штабу майбутнього блоку замість керівника штабу Януковича на виборах президента Тараса Чорновола, Янукович сказав, що "Це рішення було спільне".

"Ті риси, які є у Хари, дозволяють, на наш погляд, ширше охватити весь великий спектр обов’язків голови штабу", - сказав він.

"Але Чорновіл буде в штабі, буде поруч, в нього буде свій обов’язок, він також вже визначений. Тарас – діючий політик, він користується повагою не тільки на Заході, але й на Сході, й на Півдні, і в Центрі, скрізь", - сказав Янукович.

Він також повідомив, що джерела фінансування партії не змінилися з часів виборів президента минулого року. "Вони скоротилися, бо сьогодні є тиск влади, ми його відчуваємо. Це природно для опозиційної партії в нашій країні", - сказав Янукович.

"Ми маємо джерела фінансування, як і всі. Взноси, і так далі", - відповів він на прохання назвати ці джерела.

На питання, що він відчував, коли його викликали на допити до Генпрокуратури, Янукович відповів: "Перш за все, приниження".

"Коли викликають через засоби масової інформації, це незаконно. Цього ніколи не робили з минулою опозицією, яка тепер прийшла до влади", - сказав він.

На питання, навіщо його партія підписала угоду з російською партією влади, Янукович спитав: "А навіщо підписували угоди різні партії українські з російськими партіями? Чому ви не задали питання, коли Мороз з Родіною підписав угоду?"

"Ми це рішення (про співпрацю) приймали ще рік тому, але вирішили цього не робити під час виборчої кампанії, щоб занадто не політизувати російське питання", - сказав лідер Партії регіонів.

Він також запропонував провести референдум щодо визнання російської мови другою державною в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News