"Сєвєрсталь" готова купити екс-власність Пінчука-Ахметова

Понеділок, 4 липня 2005, 14:07
Група "Сєвєрсталь" як і раніше зацікавлена в покупці турецької Erdemir і української "Криворіжсталі", заявив журналістам генеральний директор холдингу "Сєвєрсталь-груп" Олексій Мордашов у Воркуті в п'ятницю.

"Ми потенційно зацікавлені в таких об'єктах як турецька Erdemir і "Криворіжсталь". Але все повинно бути розумно й економічно виправдано ", - сказав Мордашов.

За його словами, готовність "Сєвєрсталі" придбати пакети акцій цих підприємств "зовсім не означає, що ми готові це робити за будь-якою ціною".

Мордашов нагадав, що "Сєвєрсталь" бере участь у конкурсі з продажу контрольного пакета акцій Erdemir, що відбудеться найближчим часом.

"Що стосується "Криворіжсталі", то рішення по ній ми будемо приймати тоді, коли своє рішення прийме українське керівництво", - відзначив Мордашов.

Як повідомлялося, уряд Туреччини виставив на продаж 49,12% акцій найбільшого турецького сталевиробника Eregli Demir Celik Fabrikalari TAS (Erdemir) зі стартовою ціною в $40 млн.

Консультантом уряду Туреччини з питань продажу держпакета виступає консорціум із трьох інвестиційних компаній - HC Istanbul Menkul Degerler AS, австрійської Raiffeisen Investment A.G. і турецької юридичної фірми Tekinalp Avukatlik.

Наразі 46,1% акцій Erdemir знаходяться в держвласності, 3,8% - належить турецькому банкові розвитку, 0,3% - фондові працівників комбінату, 3% - менеджментові комбінату. Крім того, 46,7% знаходиться у вільному обігу.

У 2004 році компанія зробила 6,8 млн. тонн продукції (сталі і прокату). Чистий прибуток Erdemir у 2004 році склав 820 млн. турецьких лір ($1 приблизно дорівнює 1,36 нової турецької ліри), обсяг продажів - 4,4 млрд. лір, операційний прибуток - 855 млн. лір. У 2004 році компанія зробила 6,8 млн. тонн продукції (сталі і прокату).

Уряд України розпорядженням від 23 червня затвердив уточнений план розміщення акцій "Криворіжсталі", що передбачає продаж 93,02% акцій у період з 29 червня по 20 листопада 2005 року. Крім цього, у період з 29 червня по 30 вересня 2005 року на біржі буде реалізовано 1,74% акцій підприємства, що також знаходяться в держвласності.

КГМК "Криворіжсталь" - найбільший на Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%.

Як відомо, консорціум ІМС , що володів "Криворіжсталлю", збирається відстоювати свої права в Євросуді.

Інтерфакс-Україна

Тимошенко треба продати "Криворіжсталь", щоб розрахуватися з Пінчуком

Пінчук і Ахметов скаржаться в Європі, що їм мстять за Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування