Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Десять сумісників втратили депутатське крісло. Прізвища

Понеділок, 4 липня 2005, 14:17
Апеляційний суд Києва достроково припинив повноваження 10 депутатів Верховної Ради, які суміщають свої повноваження з роботою в органах державної влади.

Про це журналістам повідомив голова парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики й організації роботи Ради Валентин Матвєєв, передають Українські новини.

Як повідомляє НТН з посиланням на заступника голови регламентного комітету Василя Гаврилюка, серед них голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, Міністр економіки Сергій Терьохін, а також керівники областей - Віктор Балога, Юрій Артеменко, Євген Жовтяк, Петро Олійник, Іван Стойко, Роман Ткач, Володимир Бондар.

Як повідомлялося раніше, президент Ющенко вимагає від депутатів-сумісників терміново визначитися зі своїм місцем роботи й статусом, тому що подібне сумісництво є протизаконним.

Раніше Апеляційний суд Києва достроково припинив депутатські повноваження голови Львівської обласної державної адміністрації Петра Олійника.

У квітні голова Ради Володимир Литвин подав судові позови на 21 депутата, які перейшли на роботу у виконавчу владу, не припинивши депутатських повноважень.

Чинне законодавство забороняє депутатам Ради займатися будь-якою діяльністю, окрім депутатської, оплачуваною роботою, крім викладацької, наукової й творчої діяльності, а також медичної практики у вільний від виконання обов'язків депутата Ради час.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування