Український олігарх замовив убивство Парфенова?

Понеділок, 4 липня 2005, 19:17
Правоохоронні органи затримали двох жителів міста Іваново, які вимагали у відомого журналіста Леоніда Парфенова $50 тисяч під загрозою вбивства.

Про це повідомили в прес-службі Департаменту по боротьбі з організованою злочинністю й тероризмом МВС Росії, передають РІА "Новості".

2 липня 2005 року у МВС Росії звернувся головний редактор журналу "Росіянин Ньюсуік" Леонід Парфенов, який заявив, що його загрожують убити й вимагають $50 тисяч.

Як встановили міліціонери, 28 червня в службу журналістських розслідувань телекомпанії НТВ подзвонив невідомий, який представився "Віктором" і запропонував зустрітися.

"На зустрічі з журналістами він повідомив, що має відомості про вбивство Леоніда Парфенова, що готується, й за $50 тисяч готовий надати всю інформацію про безпосереднього виконавця і його співучасників", - сказано в повідомленні.

Надалі "Віктор" розповів, що, нібито, виконує доручення керівника служби безпеки одного з українських олігархів і повинен у Москві зустріти, розмістити й забезпечити всім необхідним групу для підготовки й здійснення цього злочину.

За словами "Віктора", мотивом убивства, що планувалося, була професійна діяльність Парфенова, який покритикував одну з бізнес-структур. Сам "Віктор" заявив, що не хоче брати участь в убивстві відомого журналіста, а гроші йому необхідні для того, щоб зникнути від можливого переслідування своїх наймачів.

"У ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів співробітниками департаменту, незважаючи на ретельну підготовку зловмисників і прийняті ними контрзаходи, були встановлені організатори злочинної групи - 28 й 24-літні непрацюючі жителі міста Іванова", - сказано в документі.

Вони були затримані й дали свідчення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування