EuroNews сподівається, що НТКУ незабаром купить його акції

Понеділок, 4 липня 2005, 20:30
Виконавчий директор телеканала EuroNews Міхаель Петерс сподівається на результативність переговорів щодо придбання Національною телекомпанією України (НТКУ) 1% акцій європейського телеканалу.

"Я особисто й президент НТКУ Тарас Стецьків, а також і віце-президент НТКУ Павло Грицак востаннє зустрічалися щодо цього питання в минулу суботу (2 липня). Переговори були дуже відкритими, ми дуже сподіваємося, що в найближчому майбутньому Україна придбає 1% EuroNews", - заявив Петерс в інтерв'ю в понеділок.

Він відзначив, що НТКУ протягом декількох місяців веде переговори про можливість покупки акцій EuroNews, і висловив упевненість, що заява заступника держсекретаря України Маркіяна Лубківського про можливе придбання акцій прискорить процес переговорів.

За словами Петерса, у випадку придбання акцій і сплати річного внеску, в системі Європейської мовної спілки (EBU), Україна одержить право ретранслювати EuroNews на національному каналі на одній з 7 мов, на яких ведеться трансляція програм телеканала.

"Думаю, що вони, напевно, виберуть російську мову", - припустив Петерс.

Обсяги трансляції будуть залежати від побажань НТКУ. "Не знаю, які їхні плани: може дві години на день", - сказав Петерс. Він також нагадав, що EuroNews уже транслює свої програми по кабельному телебаченню в Україні й "поєднує своїм мовленням близько 160 тисяч будинків".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...