Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обвинувачувані у справі Гонгадзе не скаржаться на тиск слідства

Вівторок, 5 липня 2005, 11:59
Полковники міліцейської "наружки" Микола Протасов і Валерій Костенко, які обвинувачуються в убивстві Георгія Гонгадзе, добровільно дають свідчення й не скаржилися на застосування до них силового тиску.

Про це розповів заступник генпрокурора Віктор Шокін в інтерв'ю газеті "Факти".

Раніше в інтернеті з'явилася інформація про те, що Протасов і Костенко відмовилися від своїх свідчень.

На питання, де вони утримувалися, Шокін відповів: "У звичайній камері, зі звичайними, передбаченими Департаментом з питань виконання покарань, умовами утримання".

"Жодної скарги на ведення слідства, у тому числі й на застосування до них будь-якого фізичного впливу, вони не пред'явили. Це професіонали високого класу. Досить скромні. Досвідчені", - відзначив він.

Заступник генпрокурора ще раз відзначив, що на місці убивства Гонгадзе в Білоцерківському районі знайдені докази.

"Дещо вже знайдене. Ці предмети - не можу поки сказати, що саме, - були пред'явлені на упізнання Мирославі Гонгадзе, і вона підтвердила їх приналежність Георгієві", - відзначив він.

Говорячи про справу "перевертнів, Шокін відзначив, що Генпрокуратура не знайшла доказів причетності "банди перевертнів", очолюваної колишнім співробітником УБОЗу Ігорем Гончаровим, до вбивства Георгія Гонгадзе.

"Ми перевіряли кожне слово в його листах! Перерили дачу, де нібито була схованка з документами й відеодоказами вбивства журналіста, так, що там каменю на камені не залишилося - але нічого не знайшли", - відзначив він.

Шокін визнав, що під час слідства з'ясувалося, що лідера банди Ігоря Гончарова "у камері жорстоко й неодноразово били працівники СІЗО".

На питання, чи робили вони це на чиєсь замовлення, Шокін відповів: "Це їм не ставиться".

Гончаров помер у СІЗО 1 серпня 2003 року в наслідок заподіяної йому спінальної травми.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...