Олімпійці хотіли віддати гроші Януковича. НОК називає це провокацією

Вівторок, 5 липня 2005, 13:55
Національний олімпійський комітет України вважає провокацією протест ряду олімпійських чемпіонів проти переслідувань екс-прем'єра Віктора Януковича.

Як повідомили у вівторок агентству Інтерфакс-Україна в прес-службі НОК, "подібні акції протесту в підтримку колишньої глави Національного олімпійського комітету можна розцінювати як провокацію і не більш".

"Керівництво НОК не одержувало ніяких офіційних підтверджень щодо намірів українських спортсменів протестувати проти переслідувань В.Януковича шляхом відшкодування нинішньої влади грошових премій", - підкреслюють у комітеті.

Раніше повідомлялося, що українські олімпійські чемпіони - переможці Ігор в Афінах вирішили відмовитися від премій на знак протесту проти переслідувань Віктора Януковича.

Про це говориться в заяві спортсменів, передає РІА "Новості".

"Віктор Янукович, будучи прем'єр-міністром і президентом НОК України, став першим політичним діячем у нашій незалежній державі, який зумів високо підняти авторитет спортсменів і відзначити їх гідними нагородами за те, що ми своєю перемогою на Олімпіаді в Афінах підняли авторитет й імідж України", - відзначається в заяві.

Ця підтримка "була відчутною для нас і матеріально", йдеться в документі. У ньому відзначається, що Янукович "зробив все, щоб матеріальна винагорода за досягнення на Олімпіаді стала гідною наших перемог".

"Ми одержали високі премії, і вони стали значною підмогою для нас і наших родин", - відзначається в заяві.

"І от тепер ми з гіркотою й здивуванням довідаємося, що за цю турботу про олімпійських чемпіонів Віктор Янукович зазнає переслідувань правоохоронних органів, які навішують на нього ярлик якогось злочинця. Це нас глибоко вразило й викликало велике обурення", - пишуть олімпійські чемпіони.

"І ми, порадившись, прийшли до думки піти сьогодні на рішучий крок - повернути владі наші грошові премії", - повідомляють автори заяви.

Українські олімпійські чемпіони звернулися до своїх колег - олімпійських чемпіонів СНД із проханням допомогти зібрати кошти для повернення премій нинішній владі.

"І на цей заклик відгукнулося багато друзів. Вони готові перерахувати гроші на спеціально для цієї мети відкритий рахунок. Таким чином, наш задум може бути дуже швидко реалізований", - відзначається в заяві.

"Це непростий крок. Але ми хочемо підтвердити їм нашу життєву позицію й наше ставлення до факту переслідування Віктора Януковича. Сподіваємося на розуміння нашого жесту з боку всього українського суспільства й світового співтовариства", - відзначають українські спортсмени.

Підписи під заявою поставили олімпійський чемпіон з вільної боротьби Ельбрус Тедеєв, олімпійська чемпіонка з вільної боротьби Ірина Мерлені, олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Валерій Гончаров, олімпійський чемпіон зі стрибків на батуті Юрій Нікітін, олімпійська чемпіонка у важкій атлетиці Наталя Скакун.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...