Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни збрехали Україні, що в неї найбільша інфляція?

Вівторок, 5 липня 2005, 13:58
Найвищий рівень інфляції серед країн СНД не в України, а в Росії.

Про це заявляє міністерство економіки України, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ у вівторок.

Так мінекономіки прокоментувало інформацію Статистичного комітету СНД про те, що в Україні найвищий показник річної інфляції серед країн СНД - 14,0%.

Як повідомили в прес-службі міністерства, для визначення інфляції Статкомітет СНД використовує так званий "ковзаючий" показник - з червня 2004 року до травня 2005 року. Тобто аналізований період охоплює більш половини минулого року, протягом якого відбувалися найбільш помітні інфляційні процеси, викликані попереднім урядом.

Зокрема, відзначає міністерство, в останньому кварталі 2004 року саме дії уряду Віктора Януковича спричинили інфляцію на рівні 6,2%.

"Якщо користуватися більш наочними показниками інфляції, порівнюючи травень 2005 року з груднем минулого року, то картина виявиться цілком протилежною. А саме: найвищий рівень інфляції спостерігається в Росії (7,2%) і Азербайджану (6,8%)", - стверджують у мінекономіки.

Україна, за даними міністерства, серед країн СНД займає третю позицію (5,7%).

"І це на тлі підвищення митних тарифів на енергоносії, що поставляються Росією, і погіршення цінової ситуації в металургії, яка забезпечує 80% українського експорту", - відзначає прес-служба.

На четвертому місці, за даними мінекономіки, за рівнем інфляції - Молдова (5,6%), на п'ятому - Киргизстан (5%), на шостому - Білорусія (3,8%), на сьомому - Таджикистан (3,6%), на восьмому - Казахстан (3,2%), на дев'ятому - Вірменія (2,9%), на десятому - Грузія (2,1%).

Водночас Державний комітет статистики України повідомив, що з початку року інфляція в країні становила 6,4%, передають "Українські новини".

У червні споживчі ціни підвищилися на 0,6%, у тому числі на продовольчі товари - на 0,5%, на непродовольчі товари - на 0,2%, на послуги - на 1,3%.

При цьому ціни на продовольчі товари в січні-червні підвищилися на 8,3%, на непродовольчі товари - на 2,1%, на послуги - на 4,0%.

Як відомо, у 2004 році інфляція становила 12,3%.

Кабінет міністрів прогнозує в 2005 році інфляцію на рівні 9,8%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...