Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко бачить "зацікавлених осіб" у справі продажу зброї в Конго

Вівторок, 5 липня 2005, 14:33
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Петро Порошенко вважає, що звинувачення в тому, що Україна продавала зброю в Конго, могли з'явитися "на замовлення зацікавлених осіб".

Порошенко підкреслив, що "Україна не продавала зброю Конго незаконно", додавши при цьому, що "Конго не входить у перелік країн, куди не можна поставляти зброю", - передають "Новини – Україна" з посиланням на "5 канал".

"Дії України чітко відповідали міжнародному законодавству", - сказав Порошенко.

Він також повідомив, що "на сьогоднішній день по Конго планується кілька проектів, досить дорогих. Україна бере там участь".

"І я не виключаю можливість, що організовано зроблену заяву, яка не має жодних підстав для звинувачення України в будь-яких незаконних діях", - додав секретар РНБО, підкресливши, що "Україна діяла в чіткій відповідності до міжнародного права, пов'язаним саме з цією участю".

У той же час заступник голови прес-служби МЗС Дмитро Свистков повідомив, що на даний момент інформація про можливу причетність України до продажу зброї в Конго перевіряється уповноваженими органами.

За його словами, Україна неухильно дотримується своїх зобов'язань в області контролю за міжнародними передачами озброєнь.

Заступник голови прес-служби МЗС також підкреслив, що "в Україні створена ефективна система контролю за експортом зброї, що передбачає передачу зброї і техніки іншим державам тільки з обліком чинних міжнародних обмежень".

Як відомо, міжнародна правозахисна організація "Міжнародна амністія" звинуватила Україну в постачанні зброєю уряд Конго.

Зокрема звіт організації про постачання зброї повстанцям у Східному Конго і конголезькому урядові містить деталі угод щодо обміну зброї на діаманти між урядом Конго і компаніями з України, Чеської Республіки й Ізраїлю.


Читайте також

Україна продавала зброю африканцям за діаманти

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування