Луценко розповів, як інспекторів ДАІ на дві хвилини закрили за ґрати

Вівторок, 5 липня 2005, 14:42
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обіцяє найближчим часом радикальну реформу Державної автоінспекції.

"Ми готуємо радикальний план по реорганізації і демократизації усієї структури. Запевняю, що це будуть достатньо радикальні і давно очікувані суспільством кроки", - сказав Луценко журналістам.

"Ми різко скоротили число співробітників ДАІ, заведено 46 кримінальних справ проти них, 31 протокол про корупцію, 57 притягнуто до дисциплінарної відповідальності за останній місяць. Але я відчуваю, що система не працює!", - сказав Луценко.

Міністр також розповів приклад, що керівник запорізької обласної міліції завів інспекторів ДАІ у камери і закрив їх там на дві хвилини, а коли випускав, то сказав: "Подумай перед тим як брати гроші!"

Однак, за словами Луценка, немає можливості провести такі "екскурсії" для всіх інспекторів.

Луценко зазначив, що згодний з президентом у незадовільній оцінці ДАІ. Він також звернувся до українців: "Шановні громадяни. Не давайте хабарі! У мене море відеозаписів, де громадяни тикають гроші замість того, щоб заповнити протокол. Це чисто по-українськи: дати хабара, а потім скаржитися, що його взяли".

Щодо дій міліції у Криму, Луценко сказав, що на півострів відбули міліціонери внутрішніх військ, які мають різне підпорядкування з ДАІ, але "будуть разом нести службу", що дозволить знизити рівень корупції.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування