Тимошенко виведе Україну "у світ" для "мільярдів євро"

Вівторок, 5 липня 2005, 20:59
Законопроекти, необхідні для вступу України до Світової організації торгівлі, мають всі висновки профільних комітетів, і немає жодних перешкод для того, щоб вони були проголосовані в залі.

Про це повідомила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко журналістам у вівторок.

Вона відзначила, що не має значення, яким чином законопроекти будуть проголосовані: разом або окремо, "головне, щоб був результат".

Прем'єр повідомила, що має на руках висновок аграрного Комітету парламенту щодо того, що всі законопроекти щодо вступу до СОТ не заподіють шкоди аграрному секторові України. Також, за словами глави уряду, законопроект підтримують промисловці і підприємці.

Тимошенко поінформувала, що проблемний законопроект щодо експорту брухту чорних металів виключено з порядку денного і не є обов'язковою умовою вступу України до СОТ. Законопроект щодо експорту брухту кольорових металів "цілком погоджений з металургами, вони самі цей законопроект доопрацьовували".

Також прем'єр відзначила, що вона впевнена в тому, що "Україна повинна йти у світ і повинна бути рівноправним членом усіх ринків світу". За словами Тимошенко, вступивши до СОТ, "ми відкриємо для себе ринок на десятки мільярдів євро".

Прем'єр-міністр сказала, що з депутатами погоджено і пакет законопроектів, необхідних для розвитку житлового будівництва в Україні.

Тимошенко впевнена, що в середу або в четвер усі ці законопроекти будуть ухвалені.

ЛIГАБiзнесIнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування