Ющенко призначив Головатого головним за демократію, а Каськіва – за гроші Заходу

Середа, 6 липня 2005, 09:38
Президент Віктор Ющенко створив Національну комісію зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права та призначив її головою нардепа Сергія Головатого.

Як сказано в указі Ющенка, комісія є консультативно-дорадчим органом, пропозиції щодо її складу Головатий має подати протягом місяця.

У положенні про комісію сказано, що вона утворена для досягнення Україною відповідності політичній частині Копенгагенських критеріїв 1993 року щодо набуття членства в ЄС.

Також комісію створено на виконання відповідних положень Плану дій "Україна – Європейський Союз".

Комісія буде проводити моніторинг реалізації нормативно-правових актів стосовно відповідності вимогам політичної складової Копенгагенських критеріїв і відповідних положень Плану дій "Україна – Європейський Союз".

Також комісія готуватиме проекти законодавчих й інших нормативно-правових актів;

Головатий за посадою став членом української частини Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС.

Крім того, Ющенко підписав розпорядження про тимчасову робочу групу з питань стратегічного планування та координації залучення міжнародної технічної допомоги.

Керівником робочої групи призначено радника президента Владислава Каськіва.

Робоча група до 15 серпня має внести пропозиції про створення при президентові України Консультативної ради з питань залучення та реалізації міжнародної технічної допомоги.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування