Чорний піарник Януковича вимагає від "України молодої" 1 мільйон гривень

Середа, 6 липня 2005, 11:54
Колишній технічний кандидат в президенти Роман Козак подає на газету "Україна молода" позов до суду, вимагаючи відшкодувати 1 мільйон гривень.

Про це пише "Україна молода" в середу.

Як йдеться в публікації, приводом для позову є стаття в газеті "Доля провокатора", в якій видання писало про намагання Козака заборонити продаж на Майдані оунівської газети "Нескорена нація", яка розповідає про його виборчі "заслуги".

Як повідомляє газета, після цієї статті 4 липня на факс видання прийшла позовна заява, у якій Козак звертається одразу до Шевченківського райсуду.

"Позивач вважає, що відповідач наніс моральну шкоду позивачу як громадсько-політичному та державному діячу України... Позивач вважає, що відповідач повинен поновити порушені цивільні права та інтереси позивача... вимагає... публічно вибачитись через цю ж газету та надати рівноцінну площу для спростування... Позивач вважає, що відповідач повинен відшкодувати моральну шкоду і немайнові збитки позивачеві, пов'язані із захистом його порушених прав, в сумі 1 000 000 гривень", - йдеться в заяві.

Видання також зазначає, що, згідно із законом, позивач має сплатити державне мито в сумі 10 відсотків від позовної вимоги, тобто 100 тисяч гривень, проте в заяві Козак просить суд "відстрочить оплату державного мита від суми позивної вимоги до рішення суду по справі". Більше того — Козак просить стягнути "його" держмито з відповідача, тобто "УМ".

"Суд такі позови не повинен навіть брати до розгляду. Тож не дивно, що вчора у канцелярії Шевченківського райсуду "Україні молодій" повідомили, що позовну заяву громадянина Козака в них не реєстрували", - зазначає видання.

На прохання видання прокоментувати свою спробу перекласти сплату мита на газету, Козак відповів: "Суд має врахувати, що я простий голова партії і бідний державний службовець, до того ж у мене важкий стан здоров'я".

Під час виборів Козак був технічним кандидатом, метою якого була піар-акція, направлена проти кандидата Віктора Ющенка.

Коаліція "Свобода вибору", за результатами свого моніторингу, назвала Козака третім після Ющенка і Януковича за кількістю грошових витрат на політичну рекламу.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News