Фракція Януковича просить звільнити Луценка

Середа, 6 липня 2005, 12:04
Фракція "Регіони України" просить президента Віктора Ющенка звільнити міністра внутрішніх справ Юрія Луценко від займаної посади, а також притягти до відповідальності виконуючого обов'язки керівника УБОЗ Сергія Корнича.

Про це повідомив депутат Тарас Чорновіл, виступаючи з парламентської трибуни зі зверненням від фракції, передає ЛІГАБізнесІнформ

Депутат, зокрема, відзначив, що Партія регіонів "стурбована популістськими обвинуваченнями деяких громадян у здійсненні злочинів без рішень судів".

Також Чорновіл підкреслив, що в.о. керівника УБОЗ "дозволив собі образливі для парламентаріїв висловлювання" щодо ухваленого нещодавно закону, який дозволяє 150 депутатам брати на поруки ув'язнених, які знаходяться під слідством.

"Це вища стадія нігілізму в правовій сфері", - підкреслив він, додавши, що такого рівня правового нігілізму не досягала навіть колишня влада.

Також фракція "Регіони України" звертається до Комітету з боротьби з організованою злочинністю, на засіданні якого в середу має розглядатися питання про закріплення за Корничем посади керівника УБОЗ, і проголосувати проти цього призначення.

***

Депутат України Володимир Сівкович написав в середу до Генпрокуратури явку з повинною.

Про це він заявив під час засідання парламенту, повідомляє УНІАН.

За його словами, він прочитав звинувачення, висунуті голові Луганської обласної Ради Віктору Тихонову і "думаю так само, як і він".

Сівкович підкреслив, що заяви, зроблені Тихоновим, відбувалися в період, коли був хаос".

Cівкович запропонував всім тим, хто брав участь у з'їзді в Сіверодонецьку, також написати заяви про явку з повинною.

Як повідомлялося, 22 червня цього року Генпрокуратура пред'явила голові Луганської обласної ради Тихонову, який брав участь у "Сіверодонецькому з'їзді" обвинувачення у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Його Генпрокуратура відпустила на поруки нардепів України.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування