ПАРЄ "стимулюватиме" Україну "могутнім складом" наглядачів

Середа, 6 липня 2005, 12:25
Комітет моніторингу Парламентської асамблеї Ради Європи має намір делегувати на парламентські вибори в Україні 2006 "дуже могутній склад спостерігачів".

Про це в середу на прес-конференції у Верховній Раді заявив президент ПАРЄ Рене ван дер Лінден, повідомляють "Новини-Україна".

"Це робиться для того, щоб вибори в парламент у наступному році пройшли чесно", - підкреслив він.

Дер Лінден стверджує, що "з розвитком конституційної реформи і прийняттям змін до закону про вибори Україна може розраховувати на зміцнення відносин з Радою Європи".

"У нас є можливість розглядати ситуацію в Україні на стадії постмоніторингу, але це буде залежати від виконання тих зобов'язань, які взяла на себе Україна перед вступом до ПАРЄ", - сказав президент ПАРЄ.

Дер Лінден відзначив, що "у цьому ключі ПАРЄ буде стимулювати Україну для того, щоб вона виконала взяті на себе зобов'язання".

Він відзначив, що "комітет моніторингу як інструмент застосовується для багатьох країн Ради Європи". Як позитивні зміни в політичному житті країни європарламентський чиновник відзначив "розвиток громадянського суспільства, свободу слова і незалежні ЗМІ".

Як відомо, у вівторок посол США в Україні Джон Гербст повідомив, що його країна збирається профінансувати багатьох спостерігачів на парламентські вибори в 2006 році.

"Зараз ми знову плануємо забезпечити велику кількість на парламентських виборах, оскільки старі традиції нелегко відмирають", - відзначив він.

Читайте також:

США висадять десант спостерігачів, тому що "старі традиції нелегко відмирають"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування