Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фокін знає, що його наступниця - жінка. Прослуховують і інших заступників Луценка?

Середа, 6 липня 2005, 17:27
Екс-заступник міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олександр Фокін категорично відкидає всі закиди міністра та заявляє, що має аудіодиск із записами розмов, які велися з його службового кабінету.

Про це він заявив на прес-конференції у середу.

За словами Фокіна, цей диск йому надав Луценко з метою продемонструвати підлеглому те, що на нього є компромат. Він також повідомив, що поінформував людей, розмови з якими були записані.

"Ті, хто говорив зі мною по телефону, знають про ці факти". Фокін зазначив, що у них є можливість зробити депутатські запити або, якщо це міністри, звернутися до СБУ або президента.

Він нагадав, що прослуховування службових телефонних розмов міністерства внутрішніх справ заборонено. "А прослуховування розмов народних депутатів із заступниками міністрів, ви знаєте, яке це порушення", - сказав він.

Фокін зазначив, що тиск на нього розпочався близько двох місяців тому. "Сам тиск ніхто, крім міністра, не чинив. Але в той момент було ухвалено ним (Луценком) рішення, що ця посада має бути вільна. Може бути, міністр проти Фокіна особисто нічого не має, абсолютно була чітко поставлена мета – звільнити це місце", - зазначив він.

На думку, Фокіна прослуховування було зроблено для того, щоб він добровільно пішов у відставку, звільнивши свою посаду "на користь тих політичних сил, які намагаються повністю взяти під свій контроль силове міністерство".

Він зазначив, що знає людей, які організували його відставку, та людину, яка має зайняти його місце. "Мені відомо прізвище тієї дівчини, яка буде тут працювати", - зазначив він та додав, що знає про те, що на його посаді буде працювати жінка.

Він також натякнув, що йому відомі факти прослуховування і інших заступників міністрів. "Юрій Віталійович підтвердив, і ви чули, що здійснюється контроль. У мене є абсолютно чіткі дані, що це стосується й інших заступників міністрів… Захочуть – скажуть, хоча мені жалілись", - сказав він.

Фокін також заявив, що на місці Луценка подав би у відставку: "Я б, наприклад, на його місці подав би у відставку, як тільки б вилізла ситуація із прослуховуванням".

"Просто відчула владу людина, безмежні повноваження. Напевно, щось впливає на демократичні принципи розуміння... Це вже не демократія", - сказав він.

"Для мене болючіше всього - це те, що я в ньому розчарувався як у людині, у тому, кого знав уже 8 років майже", - відзначив він.

У той же час Фокін кілька разів підкреслив, що не розв'язував війну проти Луценка: "Ні в якому випадку не можна вважати це війною. Це не є війна, це не є кланова війна, це в жодному разі не є політичне замовлення, як говорить Луценко".

Він також відкинув звинувачення Луценка про лобіювання інтересів сім'ї, зазначивши: "За мною директорства у жодній фірмі немає". А також зауважив, що документально може довести, що перед тим, як йти в міністерство, він залишив посаду генерального директора клініки. За його словами, він є співзасновником приватного підприємства "Радіо Бенд Олександра Фокіна" – оркестра, який Фокін очолює.

Щодо закидів, що його родина використовує службові машини, він продемонстрував договір з державної службою охорони, згідно із яким вона охороняє під’їзд будинку, де проживає родина Фокіна, та його сім'ю.

Фокін також сказав, що не хотів би звертатися до суду, але якщо буде така необхідність, він готовий на такі кроки.

"Українська правда"

Читайте також:

ЮЩЕНКО ЗВІЛЬНИВ ЗАСТУПНИКА ЛУЦЕНКА

ЛУЦЕНКО ЗВІЛЬНЯЄ ФОКІНА, БО ВІН НЕ ПРОДАВ ДАЧУ БІЛОКОНЯ І ЗА НЕЕТИЧНУ ПОВЕДІНКУ В ПОБУТІ

ЗАСТУПНИК ЛУЦЕНКА ЗВИНУВАТИВ ЙОГО В ПРОСЛУХОВУВАННІ І ШАНТАЖІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування