Ющенко звинувачує депутатів за "пусту полеміку"

Середа, 6 липня 2005, 18:58
Президент Віктор Ющенко переконує, що українське село буде захищене після того, як Україна вступить до СОТ.

Про це він заявив у Сумах під час форуму з відродження села, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко закликав представників усіх рівнів влади об’єднати зусилля довкола відродження українського села.

"Від нас вимагаються мужні кроки. Я буду вітати кроки, які вестимуть до консолідації всіх сил, спрямованих на розвиток села", – сказав він.

У своєму виступі президент також наголосив, що українська влада повинна зробити все, аби наша держава була постійним учасником ринку зернових.

"Україна завжди була житницею Європи. Всі повинні знати, що після того, як закінчилися жнива, 10-15 млн. тонн зерна з ринку України йде на світовий ринок", – зазначив він.

Крім того, підтримка села потрібна Україні з точки зору національної безпеки, наголосив глава держави. "Українське село здатне прогодувати Україну, конкурувати на зовнішніх ринках, підтримати позитивний торговий баланс", – сказав президент.

Він нагадав, що Україна має за мету отримати в цьому році статус країни з ринковою економікою, без якого "український виробник може бути обмеженим на ринку".

У зв’язку з цим президент також торкнувся планів України вступити у жовтні цього року до СОТ. Ющенко нагадав, що підтримка сільськогосподарського виробництва передбачена механізмами, які діють у СОТ, відтак Україна має всі можливості скористатися цією підтримкою.

Говорячи про вчорашнє обговорення у Верховній Раді вступу України до СОТ, Ющенко підкреслив, що він звертався до різних парламентських фракцій із закликом проголосувати за необхідний для цього пакет з чотирнадцяти законопроектів.

"Ми маємо таку слабку волю для прийняття таких важливих рішень", - констатував він, нагадавши, що сьогодні у СОТ входить 148 країн, які складають 95% світового ринку.

Ющенко вважає дії депутатів під час розгляду законопроекті по СОТ "порожньою полемікою".

"Сумно від того, що немає розуміння втрат нації, держави від порожньої такої полеміки", - сказав він на прес-конференції в середу в Сумах, повідомляє Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування