Турчинов скаржиться на "політичне замовлення"

Середа, 6 липня 2005, 19:32
СБУ вважає "відвертим політичним замовленням" публікації, де Україна фігурує серед країн, які нібито здійснювали незаконні поставки зброї у Конго.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ в середу, передає ЛІГАБізнесІнформ.

За інформацією прес-служби, "у ході ретельної перевірки будь-яких даних про можливі поставки української зброї незаконним військовим формуванням, які діють на території Демократичної Республіки Конго, не виявлено".

"Зазначені публікації спрямовані на дискредитацію України на ринку військово-технічної співпраці з закордонними країнами", - вважає СБУ.

За словами прес-служби, українські літаки здійснюють авіаційні вантажні перевезення в інтересах місії ООН у Демократичній Республіці Конго.

Крім цього, прес-служба повідомляє, що "за замовленням чинного уряду країни постачалися окремі категорії товарів" відповідно до міжнародних зобов'язань України і з дотриманням вимог резолюції Ради безпеки ООН.

Як відомо, у понеділок міжнародна правозахисна організація "Міжнародна амністія" звинуватила Україну в постачанні зброєю уряд Конго.

Зокрема, звіт організації про постачання зброї повстанцям у Східному Конго і конголезькому урядові містить деталі угод щодо обміну зброї на діаманти між урядом Конго і компаніями з України, Чеської Республіки та Ізраїлю.

Пізніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Петро Порошенко заявив, що обвинувачення України в продажах зброї в Конго, могли з'явитися "за замовленням зацікавлених осіб".

Читайте також:

Україна продавала зброю африканцям за діаманти?

Порошенко бачить "зацікавлених осіб" у справі продажу зброї в Конго

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News