Звукова атака комуністів у парламенті нагадала Волкову музику

Середа, 6 липня 2005, 19:55
Депутати та урядовці кажуть, що влаштована комуністами звукова атака у сесійній залі практично не заважала їм працювати.

Так, віце-прем’єр Микола Томенко в коментарі "Українській правді" сказав, що сирени допомогли йому сконцентруватися під час читання законопроектів.

"За цей час я прочитав всі законопроекти з моєї папки", - сказав Томенко.

Депутат Олександр Волков підтримав такі методи боротьби з боку комуністів.

"Те, що вони влаштували, – це музика! Коли цього немає, то в залі сумно і немає потрібної атмосфери. А так відчувається, що є опозиція, і мимоволі починаєш прокидатися і брати активну участь у процесі", - сказав він.

Волков навіть запевнив, що голосні сирени не заважали йому спілкуватися по мобільному телефону.

"Ну і що, я навіть з дружиною двічі спілкувався, щоправда, вона мене п’ять разів перепитувала, що у нас тут відбувається... Я сказав: "включи телевізор і побачиш", - зазначив Волков.

Член фракції "Нашої України" Володимир Філенко також зізнався, що звукова атака йому не заважала.

"Я був лабухом, десять років грав в ансамблі, стояв біля колонки. Тому в мене імунітет до сильного звуку", - сказав він.

Лідер фракції "Єдина Україна" Богдан Губський сказав, що рятується від звуку регулярними виходами з сесійної зали. На питання, чи не заважає йому звукова атака говорити по мобільному телефону, він сказав: "Людей, які дзвонять, – чути. А вони нас - ні".

Віце-прем’єр Олег Рибачук зазначив, що навушники, які підведені до кожного депутатського місця і в урядову ложу, дозволяли чути виступаючих попри сирени.

"А те, що влаштували комуністи, призвело до зворотного результату – якщо напередодні Литвин був недостатньо рішучим, то сьогодні зробив все для ухвалення законів", - зазначив він.

Рибачук також зізнався, що ці події нагадали йому часи, коли "Наша Україна" так само сиренами блокувала розгляд змін до Конституції. "Я хотів ущипнути себе за ніс, коли сьогодні кричали "Ганьба! Ганьба!". І я підійшов до Луценка і сказав: "Слухай, чи могли ми бути два роки тому такими ж неєвропейськими", - пожартував Рибачук.

Він також додав, що тоді у "Нашої України" "іншого виходу не було, бо зміни до Конституції ставили хрест на майбутньому".

"Якщо хтось думає, що СОТ – це хрест, то це неправда", - зазначив Рибачук.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування