Піскун не хоче передавати справу Гонгадзе до суду?

Четвер, 7 липня 2005, 11:18
Генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що протягом липня справу вбивства журналіста Георгія Гонгадзе не передадуть до суду у зв’язку з проведенням експертизи таращанського тіла.

Про це він сказав у середу, повідомляє канал "1+1".

Крім того, за словами Піскуна, "звинувачені ще мають ознайомитися з усіма шістдесятьма томами справи. А в термінах цього закон нікого не обмежує".

Як відомо, раніше Піскун заявляв, що матеріали "справи Гонгадзе" вже в липні будуть передані до суду, незважаючи на те, чи буде до того завершена експертиза тіла Георгія.

Водночас заступник генпрокурора Віктор Шокін в інтерв’ю "Німецькій хвилі" також заявив, що швидкість розслідування "справи Гонгадзе" залежить від експертизи, яку проводять у Німеччині.

"Україна не може вплинути на терміни виконання цієї експертизи", - сказав він.

На питання, чи буде розслідувано справу без ймовірного організатора вбивства журналіста – екс-керівника міліційної "наружки" Олексія Пукача, Шокін відповів, що справу все одно доведуть до суду, навіть "якщо з генералом щось трапиться".

"Німецька хвиля", посилаючись на власні джерела, повідомляє, що в середу слідчі брали проби крові у матері Георгія – Лесі Гонгадзе.

Як відомо, у середу Піскун вилетів до Сполучених Штатів Америки з метою зустрітися зі своїм американським колегою і взяти свідчення у майора Миколи Мельниченка.

Читайте також:

Піскун не може більше зволікати зі справою Гонгадзе


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування