Мороз назвав Терьохіна і Тимошенко шантажистами

Четвер, 7 липня 2005, 13:05
Лідер соціалістів Олександр Мороз вважає заяву міністра економіки Сергія Терьохіна щодо звільнення міністра аграрної політики Олександра Баранівського політичним шантажем.

Про це він повідомив в кулуарах після ранкового засідання.

"Більше того, коли мені сказали, що це – ініціатива Юлії Тимошенко, це стало ще однією підставою не голосувати за закони по СОТ", - сказав він.

На питання щодо його особистої реакції на заяву Тимошенко в четвер щодо голосування СПУ по закону щодо СОТ він зазначив:

"Якщо такі кроки здійснюються щодо наших міністрів, ці кроки нерозумні. Це шантаж, і ми тепер точно і категорично не будемо голосувати за закони по СОТ".

"Умови входження України до СОТ – це не предмет політичного шантажу. Це економічна та соціальна політика держави. Ми будемо виходити з інтересів держави, захищаючи інтереси нашого виробника. І висловлювання з цього приводу будь-кого, навіть прем’єр-міністра, має для нас другорядне значення", - зазначив він

"Я переконаний, що вона просто не враховує деякі моменти, які можуть бути шкідливими для України", - сказав Мороз.

На питання, чи все ж таки звільнять Баранівського, Мороз висловив переконання, що не звільнять. "Де вони в нинішніх умовах знайдуть міністрів-професіоналів? А Баранівський – спеціаліст у своїй справі".

"Фракція сьогодні відображає позицію міністра, бо вона в цілому відображає інтереси держави. Якби він займав іншу позицію, ми самі запропонували б – звільніть його з цієї посади!" – зазначив Мороз.

Він також назвав дурницею пропозицію міністра економіки Сергія Терьохіна звільнити з уряду міністрів-соціалістів.

"Я вважаю, що більшої дурниці вони зробити не могли б", - сказав лідер СПУ. "Хай вони тоді знайдуть аргументи, що міністри, які працюють найбільш професіонально, на мою думку, працюють всупереч інтересам України", - додав Мороз.

Він також повідомив, що міністр аграрної політики Олександр Баранівський так само, як і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, хоче обговорити ситуацію, що склалася, у присутності президента України Віктора Ющенка.

Як повідомлялося, у середу міністр економіки Терьохін заявив, що запропонував Тимошенко звернутися до Ющенка з проханнями про відставку міністрів-соціалістів через те, що фракція Соцпартії в парламенті виступила із заявою про необхідність поступового вступу до СОТ.

У свою чергу сама прем'єр заявила вчора увечері про бажання обговорити з Баранівським у присутності Ющенка подальшу роботу цього міністра в уряді.

"Українська правда", УНІАН

Читайте також:

ТЕРЬОХІН ВИМАГАЄ ВІДСТАВКИ БАРАНІВСЬКОГО ЗА СЕКСО-ПАТОЛОГІЮ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування