Луценко підозрює, що емоції Засухи від чоловіка, захованого в її кімнаті

Четвер, 7 липня 2005, 16:44
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає, що нардеп Тетяна Засуха переховує на своєму подвір’ї її чоловіка, екс-губернатора Київщини Анатолію Засуху, який ухиляється від слідства.

Про це він заявив у четвер у парламенті, пояснюючи інцидент в маєтку Засух.

За його словами, 6 липня об 11:50 до керівника Васильківського райвідділу Яременка подзвонила жінка, назвавшись нардепом Тетяною Засухою.

"Вона повідомила – читаю з офіційної записки – що з офіційних джерел їй надійшла інформація про те, що до її приватного будинку, розташованого в селі Ковалівка, ідуть озброєні люди в масках та з іншими спецзасобами, щоб увірватися до її оселі, та просить надіслати людей для її захисту як народного депутата", - сказав міністр.

Після цього, за словами Луценка, з його власного наказу, начальник районного відділу Яловенко відіслав обласний "Беркут" до помешкання, але Засуха заявила, що йому не довіряє.

Після цього МВС "віддало для захисту Засухи найкраще, що є – спецпідрозділ "Сокіл", який увійшов, "щоб захистити народного депутата".

"Але жінка є жінка – вона сказала, що не хоче захисту, після того "Сокіл" сів на вертоліт і полетів додому", - зазначив Луценко.

"Я, чесно кажучи, думаю, що вся емоційність пані Засухи пов’язана з одним – її чоловік, пан Засуха, проходить фігурантом і звинуваченим по двом кримінальним справам. І зараз переховується від слідства. В тому числі, я не виключаю, що він переховується саме в цьому маленькому маєточку, де його охороняє приватна охорона подружжя Засух "Юрза", - додав міністр.

Він визнав, що ця охорона була "локалізована на траві" (обличчям до землі) через опір підрозділу МВС.

Він також зазначив, що він прийме до уваги, якщо Засуха зараз поклянеться в залі, що її чоловіка в будинку нема.

"Але я боюся, що ці емоції пов’язані лише з цим. І хочу повідомити, що ніякі повноваження дружини не можуть захистити підозрюваного в кримінальних злочинах екс-губернатора Засуху", - наголосив Луценко.

Сама Засуха заявила, що представник УБОЗ не сказав їй, що в нього є якісь питання до її чоловіка.

Вона також зазначила, що він ходив до МВС і після того в правоохоронців "не було до нього питань".

Вона нагадала, що акція почалося ще у вівторок, коли вона була в Сумській області. Їй начебто повідомили, що по селі знаходився спецназ.

Засуха повідомила, що вже написала лист президенту, прем’єру і голові Верховної Ради з цього приводу.

"Українська правда"

Читайте також:

Беркутівці увірвалися на дачу Засухи

Засуха заявила, що Луценко спецназом порушив закон

В парламенті показали кіно про орлів Луценка, які залетіли до Засухи


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування