Ділити "Динамо" Суркіс і Григоришин будуть через 9 місяців

Четвер, 7 липня 2005, 22:15
Броварський міжрайонний суд повторно розглянув і переніс на 12 квітня 2006 року позов офшорної компанії Kernelia до компанії бізнесмена Костянтина Григоришина Pacific International Sports Clubs ltd.

Про це повідомляє сайт "Обком"

Позивач вимагає від суду заарештувати акції ЗАТ "ФК "Динамо" (Київ), що знаходяться у власності Pacific, а також спортивного товариства "Динамо", Ігоря Суркіса, Валентина Згурського й інших акціонерів клубу.

Причина подачі позову полягає в тому, що згідно з укладеним договором між Kernelia і Pacific остання компанія обіцяла першій викупити додатково емітовані акції клубу наприкінці минулого року і продати їх Kernelia.

Однак, як стверджують юристи "Динамо", Pacific не скористалася своїм переважним правом викупу акцій додаткової емісії. Григоришин заявив, що йому не дали можливості це зробити.

13 травня цього року Броварський суд ухвалив рішення про арешт 100% акцій, але на слухання справи не були запрошені акціонери клубу, крім Pacific. У середу суд розглянув той же позов, але вже за участю представників ЗАТ "ФК "Динамо" (Київ), Pacific і Kernelia. Інших представників знову не було.

У ході судового засідання представник Kernelia клопотав про залучення матеріалів, що знаходяться в Голосіївському суді Києва і свідчать про операції (купівлі, продажі чи дарування) з акціями, що належать Суркісу і Згурському.

До надходження документів позивач просив перенести засідання. Клопотання цілком підтримав Маркіян Ключковський, юрист фірми "Магістр і партнери", адвокат Pacific. Суд задовольнив це клопотання.

Крім того, Kernelia запропонувала взяти на себе відповідальність за розсилку повісток, тому що представники Суркіса, Згурського й інших акціонерів не прийшли в Броварський суд. Адвокат Kernelia заявила, що, на її думку, досить розіслати повістки адвокатам акціонерів, що працюють у Києві.

Зі свого боку адвокат "Динамо" Юрій Рябоконь заявив, що повноваження представників акціонерів - іноземних компаній вимагають доказів, тому повістки необхідно надсилати тільки акціонерам за місцем їх знаходження.

Рябоконь озвучив клопотання про те, щоб у даному випадку застосувати Гаазьку конвенцію, ратифіковану Україною, відповідно до якої повідомлення нерезидентів про судове слухання в Україні необхідно направляти за півроку до початку процесу. Тому відповідач також просив перенести засідання.

Суд ухвалив рішення про виконання норм Конвенції і переніс засідання на 12 квітня 2006 року, пише газета "Команда".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування