Міністри дарма сидять у парламенті - бійки не буде

П'ятниця, 8 липня 2005, 12:01
Верховна Рада у п'ятницю, останній день роботи сесії, не буде розглядати законопроектів, необхідних для вступу до Світової організації торгівлі.

Про це повідомив представник Народної партії Сергій Касьянов, який є головою парламентсько-урядової комісії з питань вступу до СОТ.

"Є порядок денний, питання ратифікації, які є не менш важливими. Тому СОТ голосуватися сьогодні не буде", - зазначив він.

Касьянов також сказав, що найголовнішим для СОТ законом, який ухвалив парламент, є закон про інтелектуальну власність.

"Ми два роки не ухвалювали цей закон, який є визначальним у відносинах з країною номер один СОТ – США. Тепер ми показали, що захищаємо інтелектуальну власність. Це був найпринциповіший закон, решта – не було визначальним", - додав він.

Касьянов додав, що ухваливши низку інших законів по СОТ, Україна "показала тенденцію".

Він зазначив, що інші закони можна ухвалити восени після їх нормального розгляду в комітетах та голосування в спокійній обстановці в парламенті.

Незважаючи на це, у парламенті присутні близько 10 міністрів, зокрема й міністр економіки Сергій Терьохін.

Водночас депутати кажуть, що парламент не встиг би розглянути проекти по СОТ, оскільки о 13 годині має бути закриття сесії. До того повинні бути затверджені судді та пройти виступи депутатів під час питання порядку денного "різне".

Як відомо, Верховна Рада три дні з бійками розглядала законопроекти по СОТ.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування