Литвин скаржиться, що його ніяк не оцінять, і радить комуністам читати буквар

П'ятниця, 8 липня 2005, 12:43
Рада направила запит міністру закордонних справ щодо ноти протесту Росії у зв'язку з тим, що її територія стала "відстійником для колишніх посадових осіб режиму Кучми", стосовно яких в Україні порушені кримінальні справи.

Відповідний запит оголосив у п'ятницю голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Тарас Чорновіл звернувся до міністра внутрішніх справ Луценка з приводу дискредитації парламентаріїв в.о. глави управління по боротьбі з оргзлочинністю Сергія Корніча.

"Регіонал" Василь Хара звернувся до голови РНБО щодо розслідування інформації про причетність Кабміну до свідомого створення кризових явищ в економіці, а Олексій Корсаков про шахрайства під час розрахунку за російський газ.

Главі СБУ, генпрокурору і міністру внутрішніх справ спрямовано запит "есдека" Володимира Зайця про корупційну діяльність миколаївського губернатора Садикова.

Комуніст Юрій Соломатін звернувся до державного секретаря з проханням надати інформацію про надання громадянства України міністру юстиції Роману Зваричу.

Депутат Манчуленко звернувся до генпрокурора з приводу неправомірного розподілу субвенцій у 2004 році екс-першим-віце-прем'єром Миколою Азаровим.

Після запитів депутати виступили із заявами від фракцій, зокрема, комуністи висловили критику на адресу спікера Володимира Литвина. На що Литвин відповів: "Нє буді ліхо, поки воно тіхо".

"Скільки я зробив для парламенту, а ви ніяк не зрозумієте", - зазначив він.

Він також порадив комуністам "побільше читати книжок" і "повернутися до букваря".

У свою чергу, СДПУ(о) вимагала розглянути законопроект фракції про сумісників, для чого навіть заблокувала трибуну. Після чого питання було включено до питання денного і ухвалено в цілому.

Закон передбачає, що депутати, якщо вони суміщають державні посади з представницьким мандатом більше 15 днів, звільняються з роботи і несуть відповідальність за трудовим законодавством.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування