Литвин нагадав невдячній Тимошенко, як вони приймали дацзибао

П'ятниця, 8 липня 2005, 14:43
Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликає припинити тиснути на парламент і продукувати кризи у владі.

"Треба відмовитися від спроб, які тривають з 1994 року мати маніпулятивний парламент. Це рівнозначно спробам і намаганням маніпулювати народом і давати йому принизливі оцінки", - сказав Литвин на закритті сесії парламенту у п’ятницю.

"Проблема в тому, що не можна ламати через коліно, вибудовувати політику на конфліктній основі, на принципах безоглядного підпорядкування зовнішнім цілям внутрішніх інтересів країни. А діалог і аргументи заміняти тупим тиском", - додав Литвин.

"Попередній владі знадобився щонайменше рік, щоб вона вправлялася по Верховній Раді, нинішній – чотири місяці", - зазначив він.

Спікер відзначив, що Верховна Рада демонструвала налаштованість на співпрацю з президентом і Кабміном, "дала необхідний карт-бланш".

"Приклади? Будь ласка! Прем’єра попереднього затвердили, програму уряду одну прийняли, прийняти другу – прийняли. Дацзибао будь-які написали – ми їх прийняли, бо вважали за потрібне, що уряд має працювати", - зауважив спікер.

"Другого прем’єр-міністра затвердили більше ніж конституційною більшістю. Ірак. Попросили ввести війська - ми їх ввели, попросили вивести – ми їх вивели", - зазначив він.

Він також додав, що Верховній Раді часто доводиться доопрацьовувати слабкі законопроекти уряду, але її принциповість в деяких питаннях розглядається владою "як бунт".

Литвин закрив 7-му сесію Ради. Ще тиждень депутати працюватимуть в комітетах і округах, а потім відпочиватимуть до 8 вересня.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News