Ющенко зрозумів, чому у Верховній Раді було мордобиття

П'ятниця, 8 липня 2005, 18:47
Президент Віктор Ющенко вважає протистояння у парламенті навколо законів по вступу до Світової організації торгівлі боротьбою за європейський вибір України.

Про це повідомляє прес-служба президента, яка поширила коментар Ющенка щодо роботи сьомої парламентської сесії, яка закінчилася у п’ятницю.

"Україна не має права втрачати жодного дня на шляху до євроінтеграції", – сказав Ющенко.

Він висловив жаль, що "не всі політичні сили усвідомлюють, скільки може коштувати Україні зволікання".

"На наших землях 70 років панував комунізм і 14 років – олігархія, тому їхні наслідки неможливо побороти за один день", – сказав він.

Ющенко наголосив, що для нього надзвичайно важлива незалежність законодавчого органу влади, яка є "аксіомою будь-якого демократичного суспільства".

Водночас він зазначив, що над демократизацією країни повинні злагоджено співпрацювати всі гілки влади.

Коментуючи прийняття Верховною Радою ряду законопроектів, необхідних для вступу до СОТ, Ющенко наголосив, що такий поступ став можливим саме завдяки згуртованій позиції виконавчої і законодавчої гілок влади.

Президент привітав цей крок парламенту, висловивши переконання, що решту законопроектів буде прийнято до жовтня і Україна матиме нагоду вступити до СОТ уже в цьому році.

"Після цього розпочнуться переговори з ЄС щодо формування зони вільної торгівлі", - зазначив Ющенко.

Крім того, президент закликав уряд тісніше співпрацювати з Верховною Радою на етапі обговорення і підготовки законопроектів.

"Це буде запорука більшої ефективності і меншої емоційності", – сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування