Пинзеник, Костенко, Тарасюк і Тимошенко приєнуються до Ющенка

Субота, 9 липня 2005, 12:27
Партії "Батьківщина", Народний Рух України, Українська народна партія та партія "Наша Україна" готові приєднатися до блоку Віктора Ющенка на виборах 2006 року.

Відповідне звернення до партії "Народний Союз Наша Україна", підписане Юлією Тимошенко, Борисом Тарасюком, Віктором Пинзеником і Юрієм Костенком, зачитав депутат Ігор Гринів на 9-му з'їзді ПРП у суботу.

"Ми заявляємо про необхідність і свою готовність до спільної участі в Єдиному виборчому блоці на підтримку президента України Віктора Ющенка під час виборчої кампанії 2006 року, яка базуватиметься на тих політичних принципах на ідеалах, що стали рушійною силою процесу очищення і оновлення Української Держави", - говориться у зверненні.

"Непрощенним гріхом було б роз'єднати єдиний Майдан на десятки дрібних струмочків, і так роз’єднано апелювати до виборця. Ми зобов'язані іти єдиним блоком", - підкреслив лідер ПРП Віктор Пинзеник.

"Ми не залишаємо надію, що єдина партія демократичного напрямку буде створена", - сказав Пинзеник. "Ми віримо, що такий процес неминуче відбудеться, оскільки іншого шляху в нас просто немає", - додав він.

Пинзеник також зазначив, що під час революції партія поступилася власними інтересами. "Спрямовуючи всі свої зусилля на вирішення першочергових державних проблем, ми робили це в ущерб розбудові власних структур нашої партії", - сказав він.

"Зрештою стало поширюватись переконання, що позаяк в найближчому майбутньому партія все одно буде єдина, то навіщо розбудовувати окрему партію?", - пояснив Пинзеник.

Віце-прем'єр Микола Томенко, який теж виступав на з'їзді, зауважив, що "якщо нам не вдалось створити європейську демократичну партію, то ми створимо європейський демократичний блок".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...