ЮЩЕНКО ОБУРЕНИЙ ТЕЛЕБАЧЕННЯМ. І обіцяє, що "жуліки" і порнуха зникнуть

Субота, 9 липня 2005, 14:21
Президент Віктор Ющенко обурений ситуацією, яка склалася на українському телебаченні.

Під час виступу на з’їзді партії "Народний Союз Наша Україна" Ющенко різко розкритикував монополізм на телебаченні, невиконання вимог щодо української мови та асоціальний зміст телепрограм.

"План є один – в Україні не повинно бути інформаційних монополій. Український інформаційний ринок повинен бути відкритим, конкурентним, прозорим. Нація має знати, хто стоїть за ЗМІ", - сказав Ющенко.

"Ніякі офшори не повинні стояти за так званими українськими засобами масової інформації! Другими словами, наповнення каналу повинно відповідати суспільним національним потребам", - додав він.

"Прикро, коли говориш про будь-який провідний канал, де віщання на українській мові можна знайти на 25%. Сформована нова Нацрада, є жорстка умова ліцензій... Але ми з вами не були свідками, що по умовам недотримання ліцензій хтось із великим міру сього поплатився двома-трьома десятками ліцензій", - сказав Ющенко.

"Ми можемо годинами по українському ТБ бачити рекламу горілки, паління, порнографію, все, чого ви вже не можете побачити на російському телебаченню", - обурився Ющенко.

За словами президента, "з цим нація ніколи не змириться". "Це не та дорога, по якій я не хочу, щоб наші з вами діти жили. Це буде проблема для слідуючих поколінь. Давайте ми цей Армагеддон не для своєї землі залишимо", - сказав Ющенко.

Президент додав, що він "переконаний, що більшість того, що діється на українському телебаченні, нікого не влаштовує".

"Але це теж демонстрація сили, терпіння (з боку влади)... Що жуліки скоро покинуть українське телебачення, що там буде наведений державний порядок", - додав Ющенко. Ця його обіцянка була зустріта оплесками учасниками з’їзду.

"За п’ять місяців я не можу стверджувати, що Україна створила незалежного журналіста. Але я даю слово, що влада перстом не показує будь-якому ЗМІ, жодній камері, що їй показувати", - зазначив Ющенко.

Він сказав, що не хоче "розкривати карти, як по цьому ринку ми сподіваємося завершити роботу".

Своєю метою Ющенко назвав, щоб ми "побачили конкурентність ЗМІ, але саме головне – ми скоро побачимо незалежного журналіста".

"Ми хочемо випестувати спеціальну касту українських журналістів – гордих, чесних, сміливих. Найкраще транспортують демократію – це засобі масової інформації!", - додав Ющенко.

Президент також сказав, що було правильним рішення відправили справу про убивство журналіста Ігоря Александрова до суду. "І я зустрінуся з мамою журналіста і обговорю питання, які стосуються проблеми долі цієї родини", - додав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування