Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Пинзеника хотіла віддати назву Ющенку, але передумала через Зварича

Субота, 9 липня 2005, 15:32
Партія "Наша Україна" Віктора Пинзеника стурбована заявою міністерства юстиції щодо позбавлення партії її назви.

Про це повідомив у коментарі журналістам після 9-го з'їзду ПРП голова виконкому партії
Остап Семерак.

"Обговорення зміни назви партії "Наша Україна" спочатку було внесено у порядок денний, але партія отримала лист від міністерства юстиції, який з точку зору юристів партії знаходиться поза зоною регулювання українського законодавства", - сказав він.

"Після цього листа ситуація стала настільки заплутана, що вийти з неї можна лише провівши переговори між двома партіями", - вважає він.

"Крім того, ми звернемось до міністерства юстиції по інструкції", - зазначив Семерак. За його словами, у листі не прописана процедура перереєстрації партії.

"Він пропонує (міністр юстиції Роман Зварич - УП), щоб хтось з партії пішов у міністерство, віддав один папірець, забрав інший. Але є виписана процедура зміни чи ануляції свідоцтва".

"Тобто цей лист – це закреслення, і ми не знаємо, що і як далі робити", - сказав він.

Семерак зауважив, що процедура перереєстрації займає багато часу. Але він сказав, що "судитись, очевидно, ми не будемо, бо цей лист не має ніякої юридичної сили".

В той же час, на прес-конференції в суботу голова ПРП Віктор Пинзеник, відповідаючи на питання, чи є рішення Мінюсту політичним замовленням, сказав: "Я не хочу шукати підтекст у цих рішеннях. Я не юрист, але деякі речі, коли їх співставив, то у нас викликають питання".

"Але ми не будемо вести ніяких суперечок з приводу цього документу, бо є чіткі норми законодавства, які передбачають врегулювання подібного роду питань", - сказав він.

"Ми думали обговорити це питання (про зміну назви), але є деякі процедури. Зараз є підготовлений Міністерством юстиції лист, що поставив нас у глухий кут. Хоча ми готові повертатися (до старої назви), оскільки для нас не це було метою, для нас, коли ми приймали рішення, головне було - консолідація", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, якою буде назва партії, Пинзеник сказав: "Наша Україна".

У той же час, Пинзеник відзначив, що партія "Наша Україна" не має наміру звертатися до суду, оскільки "немає рішення, нічого оскаржувати".

Крім того, під час з'їзду ПРП було обрано заступником голови партії віце-прем'єра Миколу Томенка. Рішення було прийнято одноголосно.

Українська правда

Читайте також:

ЗВАРИЧ ЗАБРАВ У ПИНЗЕНИКА НАЗВУ ЮЩЕНКА

Зварич забрав у Пинзеника бренд, щоб він не дурив людей

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...