Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз потай зустрічався з Ющенком і переконував платити Росії гроші

Субота, 9 липня 2005, 17:07
Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що обговорював із президентом Віктором Ющенком питання неминучого переходу на грошову форму розрахунку за поставлений з Російської Федерації газ.

Про це Мороз повідомив у суботу в Києві в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання, чи відомо йому про рішення президента дати відповідне доручення урядові, лідер СПУ сказав: "Дасть чи не дасть (доручення) - життя змусить це зробити: якщо Росія поставить цю ціну, виходу не буде, треба буде розрахувати все по-новому".

Говорячи про можливі тимчасові рамки введення грошового розрахунку за російський газ, Мороз відзначив, що дане питання буде залежати від позиції Росії і переговорного процесу. Крім того, він вважає, що такий перехід повинен бути поступовим і цією ідеєю буде впроваджена "у всякому разі" з наступного року.

Мороз підкреслив, що у випадку реалізації такої системи розрахунків із РФ Україна одержить "зовсім іншу економіку, коли будуть змінені всі системи розрахунків".

Він нагадав, що виступав з даною пропозицією ще 8 років тому. "За ці сім років ми знайшли б оптимальну формулу", - підкреслив лідер соціалістів.

Крім того, за його словами, у ході зустрічі з президентом, що відбулася в четвер, обговорювалася кадрова політика влади в газовій сфері.

Мороз відзначив неприпустимість призначення на посади непрофесіоналів. "Мова йшла про те, щоб дати можливість людям, що знають систему, що є професіоналами, а не керуватися політичною приналежністю людини", - резюмував він.

Прес-служба президента про таку зустріч не повідомляла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування