Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко продасть "Криворіжсталь" у півтора рази дешевше?

Понеділок, 1 серпня 2005, 17:46

Кабінет міністрів може призначити стартову ціну "Криворіжсталі" у півтора рази дешевше її реальної вартості.

Про це на умовах анонімності повідомив "Комерсанту" чиновник Фонду держмайна.

За його словами, ФДМ запропонував конкурсній комісії з продажу 93,02% акцій підприємства призначити стартову ціну "Криворіжсталі" на рівні 5,88 млрд. грн.. ($1,16 млрд).

"За оцінками експертів, уряд явно недооцінив найбільший металургійний комбінат країни, і в ході торгів ціна підприємства збільшиться як мінімум у півтора рази", - пише видання.

Як відомо, у понеділок відбудеться перше засідання конкурсної комісії з продажу 93,02% акцій "Криворіжсталі". На засіданні планується обговорити умови конкурсу і початкову ціну підприємства.

"Запропонована ФДМ початкова вартість комбінату на 38% перевищує ціну, за якої комбінат у червні 2004 року було продано ІМС ($804 млн). Однак фахівці вважають, що в ході приватизаційного конкурсу нову цінову планку буде легко подолано", - пише "Комерсант".

Видання також відзначає, що "всупереч заявам влади, оцінку було проведено без залучення незалежного оцінювача".

"Слід зазначити, що дана ціна не є остаточною: конкурсна комісія може скорегувати цю цифру. Утім, швидше за все, ніякі кардинальні зміни вже не відбудуться", - пише "Комерсант".

Відповідно до визначеного Кабінету міністрів графіком, умови конкурсу мають бути затверджені до четверга.

У той же час, як повідомляє Інтерфакс-Україна, ФДМ планує 6 вересня поточного року продати на аукціоні Української фондової біржі (УФБ, Київ) 1,74% акцій "Криворіжсталі".

Як повідомили в прес-службі ФДМ в понеділок, офіційне повідомлення про виставлення цього пакету буде опубліковане в середу, 3 серпня, у газеті "Відомості приватизації".

"ФДМ пропонує до продажу через організаторів торгівлі цінними паперами пакети акцій ВАТ, які належать державі, і продаж яких погоджена на засіданні Кабінету міністрів України 11 липня (протокол ?34). У тому числі пропонується до продажу на УФБ пакет акцій ВАТ "Криворіжсталь", - йдеться в розповсюдженому ФДМ прес-релізі.

Усього на аукціон виставляється єдиним пакетом 67093070 шт. акцій. Його стартова ціна становить 67093,070 тис. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування