Кірєєв призначає людей Медведчука і скасовує доручення Ющенка?

Понеділок, 1 серпня 2005, 19:03

Заступник голови Державної податкової адміністрації Микола Катеринчук заявляє, що написав заяву про відставку після того, як голова ДПА Олександр Кірєєв призупинив доручення президента Віктора Ющенка про розширення його повноважень.

Про це він сказав в інтерв’ю Бі-Бі-Сі у понеділок.

"Він (Ющенко) дав окреме доручення, щоб розширити мої повноваження щодо можливості впливу на кадрові призначення...Але Олександр Іванович Кіреєв призупинив виконання президентського доручення. Це мене дивує, я думаю, що це було останньою межею, перед якою я міг вважати, що я можу бути в новій команді в ДПА такого формату", - заявив Катеринчук.

На його думку, до ДПА мають призначатися "ті люди, які працювали на кампанію Віктора Ющенка, - це члени комісій, довірені особи, ті люди, які поділяють погляди на зміни, які повинні відбутися в суспільстві - погляди Віктора Ющенка, погляди уряду".

"Я переконаний, що саме вони повинні бути залучені зараз у ДПА, якщо ми очікуємо реальних, якісних змін", - сказав Катеринчук. Саме в цьому, за його словами, полягає "велика розбіжність" між ним та Кіреєвим.

Також, за словами заступника голови ДПА, на деякі посади у податковій зараз призначаються "люди Медведчука".

"Я ніколи не погоджуся із призначенням людей Медведчука, які займалися здирництвом, хабарництвом, і зараз їх підвищують, призначають на райони міста Києва. Я думаю, що це не той шлях, яким ми повинні йти", - сказав він.

На питання, чи сам Кіреєв напогягає на призначенні людей Медведчука Катеринчук відповів: "Ні, він їх призначає. Він просто не знає, коли їх призначає..."

Говорячи про Кірєєва, Катеринчук також зазначив, що "у нього своє бачення". "Таке враження, що ми стоїмо на різних берегах однієї річки, і мостів поки що не видно. А якщо ми намагаємося прокласти якийсь перехід, то він чомусь будується не впоперек, а вздовж цієї річки".

Але, за словами Катеринчука, "особистого тут нічого немає".

"Він (Кірєєв) прекрасна людина, прекрасний фахівець і аналітик. Дай Боже всім так розумітися на економіці. Єдине що - не все тільки будується на цифрах, є ще людські відношення, на які треба звертати увагу. Всіх підряд називати корупціонерами - це вже було, я з цим не погоджуюсь", - сказав Катеринчук.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News