Кушнарьова затримали за метро? Він оголосив голодування

Середа, 17 серпня 2005, 17:22

Екс-губернатор Харківської області Євген Кушнарьов, затриманий Генпрокуратурою за статтею про перевищення службових повноважень, оголосив голодування.

Про це в середу повідомляє прес-служба партії "Нова демократія", лідером якоъ є Кушнарьов.

Як йдеться у повідомленні, постанова заступника генпрокурора Віктора Шокіна про затримку Кушнарьова випливає з розслідуваної Генпрокуратурою кримінальної справи, пов'язаної із введенням у місті Харкові в експлуатацію 2-х станцій метро третьої черги Харківського метрополітену.

У повідомленні також говориться, що слідчий склав протокол про затримку й запропонував Кушнарьову з ним ознайомитися й підписати. Також він намагався допитати Кушнарьова в якості підозрюваного у порушеній новій кримінальній справі.

"Кушнарьов заявив, що порушення нової кримінальної справи є незаконним, затримання його у цій справі на жодних законах не ґрунтується. Більше того, він у цей час не переховується, перебуваючи в стінах Генеральної прокуратури, ознайомлюється із матеріалами по так званій справі "про сепаратизм", і нарешті, він перебуває на лікарняному й на стаціонарному лікуванні", - говориться в повідомленні.

У свою чергу слідчий заявив про проведення судово-медичної експертизи затриманого комісією лікарів, яку призначить слідство. Прес-служба підкреслює, що було зігнороване вимога Кушнарьова про участь у судово-медичній експертизі його лікарів з лікувальної установи міста Києва.

"Кушнарьов подав письмове звернення до Генерального прокурора Піскуна з клопотанням про особистий прийом у зв'язку з незаконним порушенням кримінальної справи про перевищення службових повноважень і затримання. Після цього Кушнарьов заявив, що з моменту затримання він оголошує голодування", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба заявляє про однотипність затримання Кушнарьова із затриманням глави донецької облради Бориса Колесникова.

"Кушнарьов є обвинувачуваним у так званій справі "про сепаратизм", і час його ознайомлення з матеріалами справи ніким і нічим не може бути обмежений. Аналогічний випадок відбувся з головою Донецької облради Колесниковим, який викликався по одній справі, а був затриманий по іншій. Доля його затримання всім відома", - відзначає прес-служба.

Як йдеться в документі, у захист Кушнарьова і його прав уже виступили депутати Святаш, Давидова, Салигін.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування