Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЖЕЗИНСЬКИЙ РАДИТЬ ТИМОШЕНКО НЕ РОБИТИ З СЕБЕ "БІДНУ БАБУСЮ"

П'ятниця, 19 серпня 2005, 11:21

Американський журналіст Метью Бжезинський вважає, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не повинна приховувати справжній обсяг свого статку, який, ймовірно, значно перевищує офіційно задекларований.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", відзначаючи, що Бжезинський наприкінці 90-х років працював кореспондентом газети “Wall Street Journal” в Україні та Росії.

Крім того, Бжезинський написав книгу “Казино Москва”, в якій Тимошенко він присвятив розділ під назвою “Жінка ціною в 11 мільярдів”. У ній, за словами журналістів, він називає Тимошенко найуспішнішою діловою жінкою колишнього Радянського Союзу.

“Вона (Тимошенко) повинна зрозуміти, що виборці в Україні стають дедалі більш досвідченими та поінформованими. І вона повинна публічно заявити, скільки має грошей насправді", - заявляє Бжезинський.

Водночас він відзначив, що "більшість американських посадовців – мультиміліонери, і нам не потрібні впливові політики, які не мають грошей на їжу, оскільки їх можна спокусити грошима".

"Але вона (Тимошенко) не належить до таких політиків. І це просто смішно з її боку видавати себе за бідну бабусю, коли це зовсім не так”, - додав журналіст .

За його словами, його перша зустріч з Тимошенко відбулася у Москві, коли вона очолювала ЄЕСУ і його тоді "дуже зацікавила компанія із річним доходом в 11 мільярдів доларів, яка залишалася невідомою на Заході".

"Не менш інтригуючою для мене була і постать Тимошенко – чарівної жінки у костюмі від Шанель та прикрасами на суму його річної зарплати, - відзначив Бжезинський.

Він також розповів, як Тимошенко, відповідаючи на його питання щодо її довготермінових планів, сказала, що її метою є "стати президентом України”.

Американський журналіст відзначає, що Тимошенко, "безперечно, наблизилася до цієї мети". За його словами, популярність Тимошенко в Україні, яка зростає, незважаючи на її олігархічне минуле, пояснюється "вмілою маніпуляцією нею свого образу".

“Це все питання маркетингу. І питання міфотворення. Одна з вад демократії – це поширений у ній популізм. Політикам часто вдається переконати людей, що вони хтось, ким вони не є насправді. Це відбувається у багатьох державах і Україна не виняток”, - відзначив він.

Прикладом маніпуляції Бжезинський вважає і офіційну декларацію про доходи Тимошенко. Зокрема, він не розуміє, як вона може мати на банківському рахунку лише 900 гривень.

“Якщо це справді так, то вона дуже немудро інвестувала свої капітали у 90-ті роки. Я не бухгалтер, але мені все ж ця сума видається замалою, як напевно і вашим слухачам”, - сказав журналіст.

Коли ж Бжезинський дізнався про захоплення Тимошенко одягом елітної фірми Луї Віттон, на який, вона витратила лише цього року більше 30 тисяч доларів, то розсміявся і додав:

“Тепер зрозуміло, чому в неї лише 200 доларів на банківському рахунку. Вона, певне, витратила все на взуття”.

Як відомо, Метью Бжезинський є сином Збігнева Бжезинського, радника екс-президента США з нацбезпеки Джимі Картера.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...