В Ізраїлі пишуть, що Україна влаштувала контрабанду крилатих ракет

Вівторок, 2 серпня 2005, 10:48

Впливова ізраїльська газета "Гаарец" наполягає на тому, що Ізраїль та Україна обговорювали тему можливого повернення крилатих ракет, що незаконно потрапили до Ірану.

Про це заявив "Німецькій хвилі" журналіст видання Зеев Шіф.

Водночас він визнав, що це питання поставало й раніше за часів правління в Україні президента Леоніда Кучми.

У статті Шіфа, опублікованій у понеділок у газеті "Гаарец", стверджувалося, що Ізраїль звернувся до України з вимогою вжити заходів щодо повернення 12 ракет типу Х-55, які контрабандним шляхом потрапили до Ірану.

За даними журналіста, це питання порушувалося і під час нещодавнього візиту міністра оборони України Анатолія Гриценка до Ізраїлю. Натомість прес-секретар цього відомства Андрій Лисенко категорично спростував ці дані, назвавши статтю "провокацією".

У коментарі Шіф заявив, що інформацію одержав з надійних джерел. Крім того, він обурений позицією українського оборонного відомства.

"Провокацію вчинили українські злочинці. І не треба тепер ховатися за тим, що події розгорталися за попередньої влади", - каже Шіф.

У прес-службі ізраїльського МЗС відмовилися коментувати ці повідомлення, але зазначили, що Ізраїль та Україна проводять секретні переговори з низки питань, зміст яких не може бути оприлюднено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...