Мер Запоріжжя не боїться суду, бо в Порошенка було 10 справ

Вівторок, 2 серпня 2005, 13:10

Мер Запоріжжя Євген Карташов, підозрюваний у зловживанні службовим становищем, заявив, що готовий стати перед судом.

Як пише "Комерсант", Карташов повідомив, що обвинувачення йому ще не висунуто, а як тільки він буде ознайомлений з матеріалами слідства, він відразу ж скористається послугами адвоката.

При цьому Карташов, за його словами, сподівається на справедливість українського правосуддя.

"Вважаю, що висновок з будь-якої порушеної справи має робити суд, і я вірю, що суд завжди приймає правильне рішення. Я думаю, що з цього приводу дуже добре сказав Порошенко, коли був у нас (секретар Радбезу Петро Порошенко відвідав Запоріжжя 27 липня). Він сказав, що проти нього було порушено десять кримінальних справ, але суд відхилив усі", – заявив мер Запоріжжя.

Однак, інформацію про те, що кримінальну справу проти Карташова все-таки порушено і підозрюваний з нею навіть попередньо ознайомився, частково підтвердили "Комерсанту" працівники запорізьких правоохоронних органів.

"Звичайно, він знає, що проти нього заведено справу. У мене є його заява, він вже адвоката найняв", – повідомив слідчий Олександр Івасюк, який займається "справою Карташова".

Однак, як повідомили в міській прокуратурі Запоріжжя, повістка з викликом на допит Карташову ще не виписувалася. "Слідчий сам вирішує, що планувати, а що ні. Найближчим часом повістку йому буде вручено", – завірило джерело в міській прокуратурі Запоріжжя.

Як стало відомо виданню, захищати мера Запоріжжя, швидше за все, буде Володимир Гаврилюк – член запорізької колегії адвокатів, який спеціалізується на кримінальних справах.

За інформацією "Комерсанта", адвокат Гаврилюк має репутацію "міцного середняка" і має авторитет у вузьких юридичних колах обласного центру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування