Різак сидітиме і далі, хоч на нього приїхало подивитись півкерівництва СДПУ(о)

Вівторок, 2 серпня 2005, 13:34

Закарпатський апеляційний суд вирішив залишити екс-губернатора Закарпаття, секретаря обласної організації СДПУ(о) Івана Різака під вартою до 12 вересня.

Як повідомили у прес-службі СДПУ(о), суд не взяв до уваги аргументи, викладені в заяві адвоката Різака Мокану.

Коментуючи рішення суду, адвокат Різака зауважив, що воно має суто політичний характер. "Саме у такому результаті я не сумнівався, - сказав Мокану, - не тому, що я песиміст, а тому, що реально оцінюю ситуацію. Суд повністю проігнорував дані, викладені адвокатами, і виніс рішення на підставі припущень та здогадок, озвучених прокурором".

За словами адвоката Різака, виступ у суді обвинувача "не піддається ніякій критиці". "Він дозволив собі давати оцінку свідченням, що є неприпустимим, однак, на жаль, суддя цього "не помітив", - сказав Мокану.

На судовому засіданні були присутні депутати, члени фракції СДПУ(о) Нестор Шуфрич, Тамара Прошкуратова, Ігор Шурма, Вадим Місюра, Володимир Воюш. До Ужгорода прилетіли також секретарі кількох обласних партійних організацій СДПУ(о).

Під стіни апеляційного суду прийшли активісти обласної партійної організації. Вони тримали в руках державні прапори та прапори СДПУ(о).

Члени СДПУ(о) планують провести у вівторок прес-конференцію у партійному офісі в Ужгороді.

Як відомо, Різак звинувачується у доведенні до самогубства ректора Ужгородського Університету Володимира Сливки, зловживанні службовим становищем і одержанні хабара у особливо великому розмірі, а також у перевищенні влади або службових повноважень та організації масових заворушень.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування