СИН ЮЩЕНКА ПОЧАВ "ЗАХИЩАТИ" СИМВОЛІКУ РЕВОЛЮЦІЇ, КОЛИ НА НЕЇ УЖЕ НІХТО НЕ ПОСЯГАВ

Вівторок, 2 серпня 2005, 14:33

Реєстрація символіки виборчої кампанії Віктора Ющенка на його родину проводилася винятково з метою юридичного захисту брендів, і про жодне комерційне їх використання не йдеться.

Про заявила прес-секретар президента Ірина Геращенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З огляду на характер парламентської виборчої кампанії 2002 року і президентських виборчих перегонів 2004 року і те, що під час цих кампаній, на жаль, політичні опоненти нерідко використовували не завжди чисті методи боротьби, керівництво виборчого штабу і юридичної служби прийняло рішення про реєстрацію символіки блоку "Наша Україна", - сказала Геращенко.

За її словами, символіка виборчої кампанії 2004 року була зареєстрована на родину Ющенка "з метою, насамперед, юридичного захисту символіки і брендів від використання її в брудних технологіях і від елементарного злодійства".

Геращенко нагадала при цьому, що в 2004 році були спроби зареєструвати Блок Ющенка, Блок підтримки Ющенка. "Реєстрація символіки відбувалася, ще раз я повторюю і підкреслюю, з метою юридичного захисту", - заявила Геращенко.

"Ні про яку комерцію, ні про яке комерційне використання цієї символіки родиною Ющенка, звичайно ж, не йшлося. Така мета не стояла, не ставилася і зовсім не використовувалася в такому контексті родиною", - підкреслила вона.

Водночас, як відомо, заступник голови Державної податкової адміністрації Микола Катеринчук заявив, що син президента володіє авторськими правами на політичні бренди "помаранчевої революції".

Катеринчук зазначив, що права на використання символіки Андрію Ющенку були передані уже після революції, коли їх не треба було захищати від політичних опонентів.

"Я йому (Андрію Ющенку) особисто їх передав. Це було після перемоги в третьому турі. Передача прав відбулася за участю нотаріусів, і на сьогоднішній день вони всі належать саме Андрію Ющенку", - сказав Катеринчук.

"Андрій Ющенко має авторські права на всі політичні бренди, що використовувалися під час "помаранчевої революції". Це до того, що хтось намагається рахувати дохідну частину бюджету Андрія Ющенка", - зазначив Катеринчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування