Автор помаранчевої символіки Ющенка вважає, що він мав право віддати її сину

Середа, 3 серпня 2005, 11:01

Розробник стилю та концепції політичної реклами в ході виборчої компанії Віктора Ющенка Ярослав Лесюк вважає, що розпоряджатися брендами помаранчевої революції має право лише новообраний президент.

"З точки зору справедливості й етики право розпоряджатися "помаранчевими" брендами має лише Віктор Ющенко. Вони робилися для нього і через нього. Був би інший кандидат, була б інша символіка, не було б Ющенка, не було б ні підкови, ні всього іншого", - зазначив Лесюк, слова якого наводить прес-служба партії "Народний Союз Наша Україна".

"Ющенко мав абсолютне право передати ці бренди своєму синові чи своїй дочці", - додав Лесюк.

Він також сказав, що "Микола Катеринчук, як заступник керівника штабу з юридичних питань, тимчасово був "технічним" власником бренду – так було зручніше". За словами Лесюка, право власності після виборів, мало бути повернуте Ющенкові.

"Просто Віктор Андрійович як президент уже не брав цього на себе, а передав синові, і це абсолютно нормально", - зазначив Лесюк.

Він також спростував закиди, що перереєстрація прав власності на "помаранчеві" бренди з метою їхнього юридичного захисту відбулася тоді, коли їм уже нібито нічого не загрожувало.

"Потреба в захисті залишається, вона існує і сьогодні. Зараз політичні бренди Віктора Ющенка з його згоди є символікою партії "Народний Союз Наша Україна", яка створена за його ідеєю, і почесним головою якої він є", - сказав Лесюк.

Він зазначив, що НСНУ не має наміру змінювати символіку напередодні парламентських виборів. "Якби "помаранчеві" символи не були захищені, то з ними могло б статися те саме, що останнім часом відбувається з брендом "Наша Україна", - підкреслив він.

У свою чергу політолог Андрій Єрмолаєв вважає, що "цей скандал "спалює мости" для створення єдиного провладного, пропрезидентського блоку, який планувався президентом Ющенком ще навесні цього року".

"Гадаю, дороги назад вже немає і навряд чи вдасться такий блок тепер створити", - сказав Єрмолаєв, слова якого наводить радіо "Німецька хвиля".

Альтернативою реєстрації політичної символіки на свого сина для Віктора Ющенка, на думку політолога, була би реєстрація на громадське утворення, де Віктор Ющенко був би співзасновником.

Єрмолаєв вважає, що, можливо, не все ще втрачено і колишні союзники знову знайдуть спільну мову. Головне, на думку Єрмолаєва, - вирішувати такі суперечливі питання відкрито, а не в кулуарах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...