Томенко хоче, щоб Тимошенко повела "Нашу Україну" на вибори

Середа, 3 серпня 2005, 12:42

Віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко вважає, що на виборах 2006 парламентська провладна коаліція має формуватися з усіх учасників "Нашої України" та БЮТ на чолі з прем’єром Юлією Тимошенко.

Про це він заявив у вівторок під час інтерв’ю закарпатським журналістам, повідомляє прес-служба Томенка.

Він також вважає, що "кандидати на перші 10-20 позицій списку мають визначатися за результатами соціологічних досліджень, які покажуть рівень довіри людей до окремих політиків".

"Натомість загальний партійний список має формуватися з урахуванням позицій членів згаданих партій, представництва регіонів та позиції президента, що полягає у необхідності відділення бізнесу від політики", - наголосив Томенко.

Він вважає, що показником такого розмежування у блоці Ющенка-Тимошенко має стати пункт виборчої програми щодо скасування депутатської недоторканості.

"Українське суспільство буде оцінювати демократичність дій нової влади під час виборів за принципами формування виборчих списків. Причому, як до Верховної Ради, так і до органів місцевого самоврядування. Дотримання європейських стандартів прозорості стане важливим психологічним фактором нашої перемоги", - підкреслив Микола Томенко.

"Перші чесні вибори мають стати для України та світу важливим показником прозорості дій нової влади", - зазначив він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...