Піскун оскаржує звільнення Колесникова, а він зібрався на роботу

Середа, 3 серпня 2005, 14:17

Орієнтовно об 11.15 голова Донецької облради Борис Колесников залишив слідче управління Генеральної прокуратури.

Як заявив Колесников, джерела близькі до ГПУ попереджали його, що є імовірність його повторного взяття під варту, повідомляє його прес-служба.

"Ці ж джерела також радили йому не відвідувати слідче управління Генпрокуратури. Сам Колесников розцінив цю інформації як спробу "видавити" його з країни і сформувати в громадян України негативну думку про себе", - йдеться в повідомленні.

Адвокат Федур заявив, що у середу Генпрокуратура внесла подання до Верховного суду України про оскарження прийнятого у вівторок рішення Апеляційним судом Києва (про звільнення з-під варти Колесникова і зміну запобіжного заходу на підписку про невиїзд).

Федур також відзначив, що дані дії Генпрокуратури не передбачені в українському законодавстві і рішення Апеляційного суду оскарженню не підлягають.

Після відвідування слідчого управління Генпрокуратури, Колесников заявив, що направляється в Донецьк.

Як повідомляло раніше агентство Новості-Україна, прибувши до Генпрокуратури, Колесников відзначив, що в реанімації його "швидко поставили на ноги". За його словами, він приїхав на перший же виклик до Генпрокуратури, оскільки є "сумлінним і законослухняним громадянином".

Як відомо, Колесников був змушений перервати курс лікування у зв'язку з викликом в середу, 3 серпня, на 11.00 на черговий допит у Генеральну прокуратуру.

Водночас міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив, що суд не взяв підписку про невиїзд з Колесникова при його звільненні з-під варти у вівторок.

Він відзначив, що діє заборона на виїзд Колесникова з країни, однак не виконана "формальна процедура". За його словами, формально заборона діє, однак підписка про невиїзд не взята", - сказав міністр, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Луценко не зміг відповісти, чому так відбулося, однак висловив надію, що Колесников не покине Україну. "Я особисто вважаю, що Колесников буде залишатися на території України", - відзначив він.

Прес-служба Колесникова також підтвердила інформацію Луценка про те, що з нього не було взято підписку про невиїзд, відзначивши, що причиною відвідування Колесниковим Генпрокуратури в середу було те, щоб взяти в нього "ту саму підписку про невиїзд".

"Висновок напрошується один – ГПУ була настільки ошелешена результатом засідання суду, що елементарно забула взяти в Колесникова підпис під документом, який позбавляє його права покидати країну", - йдеться в повідомленні.

Раніше, 2 серпня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про звільнення Колесникова під підписку про невиїзд.

У літаку дорогою до Донецька йому стало погано, у зв'язку з чим в аеропорт Донецька була викликана "швидка допомога", яка доставила Колесникова до реанімаційного відділення Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання.

Водночас, після візиту до Генпрокуратури Колесников нагадав, що він залишається головою облради і має намір у четвер приступити до виконання своїх обов'язків, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування