Тимошенко почала відбирати інші заводи в Ахметова й Пінчука

Середа, 3 серпня 2005, 16:49

Кабінет міністрів України на засіданні в середу ухвалив низку документів, які дають можливість повернути в державну власність ВАТ "Нікопольський південнотрубний завод" й 25% акцій ВАТ "Азовмаш".

Про це повідомила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк в інтерв'ю журналістам у середу в Києві в кулуарах Будинку уряду, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, уряд прийняв розпорядження, яким скасував попереднє розпорядження в частині створення ВАТ "Нікопольський південнотрубний завод".

"Прийняте розпорядження дає можливість сьогодні повернути цей об'єкт державі", - сказала Семенюк.

Разом з тим вона відзначила, що для цього необхідно ще провести судовий процес. "Ми просто звернемося до Генеральної прокуратури, щоб Генпрокуратура виступила на боці держави по поверненню цього об'єкта в державну власність", - сказала голова ФДМ.

Семенюк відзначила, що в ході реструктуризації "Нікопольського південнотрубного заводу створено сім дочірніх підприємств й 16 ЗАТ.

"Фактично майно, яке було передане "Нікопольському південнотрубному заводу" загальною державною часткою 96,67% просто було розмите", - відзначила Семенюк.

За її словами, уряд прийняв "аналогічне рішення щодо "Азовмашу" - розпорядження, яким скасував попереднє рішення про передачу в управління ЗАТ "Українська промислово-транспортна компанія" 25% акцій, що належать державі в статутному фонді ВАТ "Азовмаш".

30% акцій УПТК належать компанії System Capital Management, власником якої є бізнесмен Ринат Ахметов.

"Нікопольський південнотрубный завод" пов'язують з ім'ям зятя екс-президента Кучми Віктором Пінчуком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування